Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇANAKKALE 1. TUR UMRECİLERİNE SEMİNER YAPILDI

Çanakkale de 2018-2019 Yılı Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonuyla, umreye gidecek vatandaşları bilgilendirmek, huzurlu ve güvenli bir ibadet yapmalarını sağlamak maksadıyla Salı günü düzenlenen umre semineri İl Müftüsü Arif GÖKCE, Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Ahmet KALKAN ve İl Vaizi Hatice Ünsal ANDIÇ tarafından yapıldı.

ÇANAKKALE 1. TUR UMRECİLERİNE SEMİNER YAPILDI
11 Şubat 2019 - 11:13

Seminerin başlangıcında konuşan İl Müftüsü Arif GÖKCE kısaca şunları söyledi: ‘’Umre demek; her ne kadar kitaplardaki tarifi kabeyi ziyaret etmek, kabeyi tavaf etmek, sonra da say yapmak ve ihramdan çıkmaktır deniliyorsa da, umre demek yıpranan, eskimiş, virane gönül evini tamir etmek demektir. Burada ev, kulun kalbi ve bedeni demektir. Yani bir ömür boyu yanlış yürüyen ayaklarımız, yanlış gören gözlerimiz, yanlışı duyan kulaklarımız, yanlışa karar veren kalplerimiz, yanlışta devam ediyor oluşumuzun gönül evimizde meydana getirdiği tahribatı tamir etmenin adıdır umre. İmanla, salih amelle, samimiyetle, teslimiyetle ve Allahın rızasını umarak kalplerimizi yenileme adına, çıktığımız bu yolculuğa umre diyoruz.

Cenabı Hak çıkacağınız bu kutlu yolda sizlere yardım eylesin. Allahın misafiri olma şerefine nail olmayı nasip etsin. Gidip gelebilmeyi sizlere lütfeylesin. Vatanımıza, milletimize, devletimize huzur versin. İslam memleketlerinde akan kanı, akan göz yaşını durdursun. ‘’ diyerek dua etmelerini istedi.

Seminerde umrecilere, "İbadet Bilinci ve Umre İbadeti, Yolculuğa Çıkmadan Önce Yapılacak Hazırlıklar, Ana hatlarıyla Umre Menasiki, Umrenin Hikmeti ve Umredeki Sembollerin Anlamı, Umre İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci, Hz. Peygamber (s.a.v), Mescid-i Nebevi ve Medine-i Münevvere'deki Ziyaret Yerleri" konularında bilgiler verildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum