Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CAN DOSTLARA SEVGİ ELİ

Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı Çakır Köyde bulunan ve 180 m² alana kurulu arsada sahipsiz köpeklere yuva sağlıyorlar.

07 Ekim 2019 - 13:26

Köpekleri çok seven,aslen Çakır Köylü olan ama Almanya'da yaşayan Ümmühan Sommer ve eşi köyde bulunan arazisini,  sokak hayvanları için bakım ve rehabilitasyon alanına çevirmiş. Rehabilitasyon alanından,  veterinerlik hizmetine kadar bir çok alanda hizmet veren 'Umut Evi 17',  sokak hayvanlarına hem sıcak bir yuva sağlamanın yanı sıra onlara kalıcı yuva bulmayı da kolaylaştırıyor. Gönüllü olarak sokak hayvanlarına bakan Ali Yılmaz Yener,  "Bu alan 180 m² ve burada 82 farklı cinslerde sokak hayvanımız var. Ben işimden arda kalan zamanlarımda bakımlarını üstleniyorum" ifadelerini kullandı.

"DUYARLI İNSANLARIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ"

2 yıl önce kurulan "Umut Evi 17" nde, bu güne kadar yüzlerce sokak hayvanına kalıcı yuva sağladıklarını dile getiren Ali Eren Yener; "Can dostlarımızın tüm masraflarını,  bu alanın kurulumunu sağlayan Ümmühan Sommer karşılıyor. Ancak bu oldukça yorucu ve meşakkatli bir iş. Bu nedenle duyarlı insanlardan sadece mama desteği bekliyoruz. Buraya gelen her canlıya hak ettikleri ilgi ve bakımı yapıyoruz. Kalıcı yuva sağlamak için oldukça dikkatli davranıyoruz. Onları gerçekten sahiplenecek ve kendi ailesinin bir ferdi olarak kabullenecek kişileri seçmeye özen gösteriyoruz" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum