Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇAN DEVLET HASTANESİNDE KATARAKT AMELİYATLARI BAŞLADI

Çan Devlet Hastanesi’nde Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Çağlar BEKTAŞ tarafından son teknoloji fakoemülsifikasyon (FAKO) cihazı ile katarakt ameliyatları yapılmaya başlandı.

ÇAN DEVLET HASTANESİNDE KATARAKT AMELİYATLARI BAŞLADI
16 Mart 2019 - 11:56

Katarakt göz merceğinin saydamlığını yitirmesi olarak tanımlanabilir. Genellikle 50 yaş üzerinde ortaya çıkan bu hastalık görme azlığı ve parlak ışıklardan rahatsız olma şikâyetleri ile kendini gösterdiğini belirten BEKTAŞ, yaptığı açıklamada şunları söyledi; ‘’Hastalarda başlangıçta uzak görme zorluğu görülürken ilerleyen dönemde hem uzak hem de yakın görmede kayıp gerçekleşir. Hastalığın mevcut tek tedavisi cerrahi ile kataraktın çıkarılmasıdır. Katarakt cerrahisinde en güvenilir ve en başarılı teknik lazerli ameliyat olarak bilinen FAKO yöntemidir. Bu yöntem ile lokal anestezi altında dikişsiz ve ağrısız bir şekilde ameliyat gerçekleştirilmekte, hastalar birkaç gün içinde günlük hayatlarına dönebilmektedirler.’’

Başhekim Op. Dr. H. Gürkan ÇOBAN yaptığı açıklamada ‘’Amacımız hastalarımızın ilçe dışına çıkmadan tedavilerini hastanemizde gerçekleştirerek, hasta memnuniyetini maksimum düzeye çıkarabilmektir. Bunun için Göz Hastalıkları Uzmanımız Op. Dr. Çağlar BEKTAŞ’a teşekkür ediyorum’’ dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum