Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇAN'DA CHP'NİN KURULUŞUNUN 96. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

CHP’nin kuruluşunun 96´ıncı yıldönümü 09 Eylül Pazartesi günü saat 10.30’da Atatürk Şehir Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreni ile kutlandı.

ÇAN'DA CHP'NİN KURULUŞUNUN 96. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
09 Eylül 2019 - 14:52

Törene, Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, CHP Çan İlçe Başkanı Atilla Erbil, A.D.D. Çan Şube Başkanı Gökay Bulut, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Safiye Titiz ve Yönetimi, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tarık Özkan, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Çalışanları, Partililer ve vatandaşlar katıldı.

CHP’nin 96’ıncı yıldönümü nedeni ile gerçekleştirilen tören, Atatürk Anıtına bırakılan çelenk sunumu ile başladı. Akabinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından CHP İlçe Başkanı Atilla Erbil’in konuşmasıyla program devam etti.

CHP İlçe Başkanı Atilla Erbil yaptığı konuşmasında; “Laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi, Demokrasi ve Aydınlanmanın sönmeyecek meşalesi, kurucu ve ebedi lider Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, 'Benim iki büyük eserim vardır. Biri Cumhuriyet Halk Partisi, diğeri Türkiye Cumhuriyeti’dir' diyerek önemini vurguladığı partimizin 96’üncü kuruluş yıldönümü kutlu olsun. Cumhuriyet Halk Partisi, kurulduğu günden bugüne, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri olan ilkelerin ve cumhuriyetin koruyucusu ve teminatıdır. Partimiz 96 yıldır çağdaşlığın, demokrasi ve insan haklarının, Büyük Ulus Türk devletinin ve laikliğin yıkılmaz kalesi olarak ayaktadır, yaşamaktadır. Partimizin en yeni üyesinden en eski üyesine kadar biz Cumhuriyet Halk Partililer, ülkemizde ve bölgemizdeki tüm olumsuz gelişmelere rağmen; ilkelerimizden ödün vermeden ve hukukun üstünlüğünden vazgeçmeden, topraklarımızı ve halkın çıkarlarını koruma mücadelesini sürdürecek, çağdaş uygarlık yolunda gelecek nesillerimize örnek teşkil etmeye devam edeceğiz.

Cumhuriyetimizin, Atatürk ilkelerinin, Demokratik eğitimin, kadın haklarının, ülkemizin her karış toprağının ve ağaçlarının yılmaz savunucuları olarak bizler, her zaman ve her koşulda geleceği aydınlık bir Türkiye inşa edene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin 96.kuruluş yıldönümünü kutluyor; partimizin kurucusu ve ilk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal eden tüm yol arkadaşlarını sevgi ve şükranla anıyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum