Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Camiler Ve Din Görevlileri Konferansı Yapıldı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle 01.10.2018 tarihinde İl Müftülüğü Toplantı salonunda; il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, vaizler, imam hatip, müezzin kayyım ve kur´an kursu hocalarının katılımıyla ‘Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler’ konulu konferans yapıldı.

Camiler Ve Din Görevlileri Konferansı Yapıldı
02 Ekim 2018 - 15:45

Çanakkale Müftülüğünün düzenlediği konferansa, Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Prof. Dr. Adnan Bülent BALOĞLU katıldı. Konferans;İstiklal Marşınınokunması ve ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Arif GÖKCEkonuşmasında:

‘Adanmışlık olayı, takdir edersiniz ki geçtiğimiz süreçlerde çok istismarlara uğradı. Yaşıyor duyuyoruz.Allahu Ekber diyerek Müslüman kardeşini öldürüyor. Bunu yapan kim? Ya esrar eroin içmiş uyuşturulmuş birisi ya da sözde adanmış birisi. Üçüncü bir şık geçerli değil. Dolayısıyla adanmak, güzel istismar edilmek değildir” dedi.

Prof. Dr. Adnan Bülent BALOĞLU ise konuşmasında özetle şunları söyledi; ‘AnthonyRobbins der ki; ‘’Müthiş bir adanmışlık yoksa muhteşem bir başarıda yoktur.’’ Bütün adanmışlık idealinizin içerisinde bazen önünüze problemler çıkabilir ve sizi bir ada sendromuna sokabilir. Nedir ada sendromu? Kendinizi tek başına kıyıda yalnız bir ada gibi hissedersiniz. Hiçbir yerle bağlantısı uzantısı olmayan bir ada…Önemli olan yılmadan durmadan ideallerinizin peşinde koşmaktır.

Genel adıyla din görevlisi bütün manası içinde bir önderdir. Namaz öncesi ve sonrası cami açan ve kapayan değildir. Ömür boyu kapısını ve gönlünü açık tutandır. Bir hafta rahlede,bir hafta kürsüde, ama her zaman milletin önündedir. Gizli kapaklı işi yoktur. İlim postu ise en yakın dostudur. İmam günah listesi tutan değildir. Günahları Anadolutabiriyle, yıkayandır. Kuru cehenneme yaş odun değil, hak cennete kâmil insan hazırlayandır. Asımın neslinin bir parçasıdır. Menfaat üzere kurulmuş adanmışlıklar ise yıkılmaya mahkumdur”

Konferans; İl Müftüsü Arif GÖKCE´ninProf. Dr. Adnan Bülent BALOĞLU’na hediye takdimiyle sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum