Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇAĞDAŞ EĞİTİM KOOPERATİFİ TEMSİLCİLERİ ÇANAKKALE'DE BULUŞTU

Çanakkale Çağdaş Eğitim Kooperatifi ev sahipliğinde Mersin, İzmir ve Bursa Çağdaş Eğitim Kooperatifi temsilcileri, Çanakkale’de bir araya geldiler.

22 Haziran 2019 - 16:21

Toplantıda açıklamada bulunan, Çağdaş Eğitim Kooperatifi, Çanakkale Yönetim Kurulu Başkanı Bilge Şimşek amacımız, “Ortaöğrenim Öğürenci Yurdu yapmak” vurgusunda bulundu.

Bugün gerçekleşen toplantıda bir araya gelen üyeler gündem maddeleri çerçevesinde istişarelerde bulundular. Düzenlenen toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay’da katıldı.

Toplantı öncesinde basın mensuplarına, oluşum hakkında bilgilendirmelerde bulunan, Kooperatifin Çanakkale Yönetim Kurulu Başkanı Bilge Şimşek, “Atatürkçü düşünce ile çağdaş, laik bir gençlik yetiştirmeyi ve onlara katkı sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Çanakkale Çağdaş Eğitim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Bilge Şimşek, “Çanakkale Çağdaş Eğitim Kooperatifi, 2008 yılında, Atatürkçü düşünce ile çağdaş-laik bir gençlik yetiştirmek ve onlara katkı sağlamak amacıyla, çeşitli akademik odaların bir araya gelerek kurmuş oldukları bir yapıdır.

Özellikle halkımızın imc usulü yardımlaşma geleneğini prensip haline getirerek, büyümeyi amaç ediniyoruz. 10.yılımızı geçtiğimiz Kasım ayında kutladık. 10 yıldır, çeşitli etkinlikler, çağdaş eğitim konusunda paneller düzenleyerek, bir taraftan gelir elde etmeye çalışıyoruz. Özellikle çağdaş eğitim konusuna destek olmaya, bir taraftan da üye sayımızı arttırmayı hedef alıyoruz. Biz Bursa Çağdaş Eğitim Kooperatifi’ni örnek alarak kurulduk. Benim özellikle küçük oğlum, Bursa Uludağ Üniversitesi’ni kazandığı zaman, Atatürkçü bir yurt aradım… Bana Çağdaş Eğitim Kooperatifi’ni gösterdiler. O dönemlerde, siz bu platformu Çanakkale’de kurar mısınız diye teklif geldi. Ben yapamam, edemem, çok işim var derken, içinde bulunduğumuz koşullar vesilesiyle, sorumluluk almamız lazım dedim. Bunun kurulmasını sağladım. 2008 yılında kuruluşumuzu açıkladık.

Bizim amacımız, şehrimizde ortaöğrenim öğrenci yurdu yapmak. Özellikle ülkemizin içinde bulunduğu durum ve şehrimizin yapısı dolayısıyla, çocukların eğitim sebebiyle buraya geldiğinde, barınma yerlerinin eksik olması büyük bir handikaptı. Biz bu açığı gördük ve bunun için çabalıyoruz.

Tabi ki her zaman için bağışlarla işimizi yürütmeye çalışıyoruz. Kooperatifiz ve 38 üyeye sahibiz. Üyelerimiz arasında akademisyenler mevcut ve her meslek gurubundan üyelerimiz var.

Bugün yapmış olduğumuz toplantıya, Mersin, Bursa ve İzmir’den konuklarımız geliyor. Onlarla birlikte bir toplantı yapacağız. Biz tamamen gönüllü çalışıyoruz ve bizim gibi olan 4 kooperatif var Türkiye’de. Bu Çanakkale ev sahipliğinde üçüncü birlikteliğimiz. Toplantıya kooperatifleşme konusunda uzman olan Belediye Başkan Yardımcımız İrfan Mutluay’da katılacak” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum