Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BU YENİ LEZZETİ ÇOK SEVECEKSİNİZ

İzmir, Bursa, Niğde gibi bölgelerde çok tutulan, sabah kahvaltılarında tüketilen söğüş, şimdi de Çanakkale’ye de geldi.

09 Kasım 2019 - 16:50

Kemalpaşa Mahallesi, Kemalyeri Sokak üzerinde, Birey Dershanesi’nin hemen karşısına açılan Söğüşçü, kentteki ilk söğüşçü olma özelliği taşıyor. Adından da anlaşılacağı üzere söğüş yapılıp satılacak olan dükkan, iki dost tarafından hayata geçti. Uzun Yıllar süren dostluklarını, iş ortaklığına dönüştüren Ogün Kulalı ve Atakan Yiğit İnanç, ilk olmanın hem zorluğunu hem avantajını kullanacağız dediler.

Ogün Kulalı söğüşçünün ortaya çıkışını komik olduğunu belirterek;  “Söğüşün çıkış yeri aslında biraz komik oldu. Teknede otururken, bir anda İzmir söğüşçülerinden konu açıldı. Yapalım mı yapmayalım mı diye çok tartıştık. Bir ar-ge çalışmasına başladık. İzmir’e gittik, geldik bir araştırma yaptık. Çanakkale’ye geldiğimizde çok düşündük, açalım mı diye çünkü Çanakkale’de söğüşçü yoktu. Kelle söğüş kültürünü nihayetinde buraya taşıdık” dedi.

Atakan Yiğit İnanç ise Çanakkale’de böyle bir lezzetin ilk olmasının hem zorlukları hem kolaylıkları olacağına değinerek; “Çanakkale’de söğüşçü olarak ilk olmanın hem zorlukları hem kolaylıkları var. Yüzde 50-50 diyebiliriz. Çanakkale söğüşü bilmiyor. Bilenlerde Çanakkaleli değiller. Bizim önce Çanakkale halkına söğüşün ne olduğunu, nasıl hazırlandığını anlatmamız lazım. Hiç bilinmediği ve ilk olduğu içinde aslında avantajlıyız. Zor olan tanıtım ve yayma işini halledersek, başarılı olacağız diye düşünüyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum