Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BU KEZ KARADENİZ ÜZERİNDEN GELİYOR!

Kar yağışı dünden itibaren İstanbul dahil pek çok ili etkisi altına aldı. Vatandaşları "Zorunlu olmadıkça sokağa çıkmayın" diye uyaran AFAD, önümüzdeki hafta için beklenen durumu da paylaştı. Pazartesi gününden itibaren Karadeniz üzerinden gelecek daha soğuk ve yağışlı hava, yurt genelinde etkili olacak.

BU KEZ KARADENİZ ÜZERİNDEN GELİYOR!
22 Ocak 2022 - 11:54
Cumartesi günü Marmara Bölgesi Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun tamamı Doğu ve Güney Doğu'da hava karlı ve soğuk olacak. Ankara'da hava şiddetli kar yağışlı ve eksi 1 derecelere kadar iniyor. "İzmir'de kar yağacak mı?" diye merak eden vatandaşlar ise yağmurlu bir güne uyanacak. Pazar günü kar bulutları daha geniş bir alana yayılacak. Batı Trakya ve Adana, Hatay çevreleri, Çanakkale, Muğla ve İzmir dolayları hariç neredeyse tüm bölgelerde kar yağışı etkili olacak.
33 İLDE SARI KODLU ALARM
Sarı kodla uyarılan 33 il; Eskişehir, Afyonkarahisar, Uşak, Isparta, Muğla, Mersin, Adana, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Kütahya, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Kilis, Kahramanmaraş, Kayseri, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Tokat, Ordu ve Giresun şeklinde sıralandı. Bu illerde sağanak ve kuvvetli kar yağışı bekleniyor.
18 İLDE TURUNCU KODLU ALARM
Tehlikeli hava potansiyeli olan turuncu kodla uyarılan iller ise; Bartın, Zonguldak, İzmir, Çankırı, Çorum, Amasya, Aydın, Antalya, Karaman, Konya, Ankara, Kırıkkale, Düzce, Bolu, Samsun, Sinop, Kastamonu ve Karabük oldu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum