Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BİSİAD BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Biga Sanayici ve İş Adamları Derneği Geleneksel Kahvaltı Söyleşileri gerçekleşti.

BİSİAD BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARIYLA BİR ARAYA GELDİ
09 Mart 2019 - 13:12

BİSİAD’ın Bu yılki konukları  Millet İttifakı Biga Belediye Başkan Adayı İsmail Işık ve Cumhur İttifakı Biga Belediye Başkan Adayı Bülent Erdoğan oldu.

Her iki adayın da projeleri ile ilgili bilgi verdi.

BİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Özer konuşmasında:

 “Biga Ekonomisi ve Biga Halkı adına önümüzdeki 5 yılı umut ve katkı veren projeler ile geçirebilmenin  temellerin atılması düşüncesi ile düzenlemiş olduğumuz; BİSİAD Kahvaltı toplantımıza hoş geldiniz. Hepinizi şahsım ve BİSİAD Yönetim Kurulu adına saygıyla, hürmetle selamlıyorum” dedi.

“ Değerli Misafirler; Siyasetin içinde yer almasak ta yerel seçim hazırlıklarının hızla devam ettiği bu günlerde; başkan adaylarımızın ne kadar yoğun ve geceli gündüzlü bir koşturmanın içinde olduklarını gayet iyi biliyoruz.  İşte bu yoğun koşturmacanın arasında bizlere zaman ayırarak davetimize icabet eden ve aramızda bulunan Biga belediye başkan adaylarımıza ben öncelikle hepimiz adına teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum.

Biga iş dünyasının bir örgütü olarak; bildiğiniz gibi Kahvaltılı sohbetlerde değerli konuşmacıları dinlemek ve konuşulanlardan Biga adına katkı almak BİSİAD’ın bir klasiği haline geldi. Ben bu toplantıları başlatan geçmiş dönem başkanlarımıza da teşekkür ediyorum.

Ülkemizin ve Biga’mızın umutlu geleceği için, ekonomi politikalarının oluşturulmasına, üyelerimizin rekabet gücünün artmasına, gelişen ticari entegrasyona katkı sağlamak isteyen, birlikte olmak isteyen Bigalı iş insanları, 27 yıl önce değerimiz BİSİAD’ı kurdular. Bu süreçte, ‘tarafsızlık’, ‘şeffaflık’, ‘demokrasi’, ‘insana ve çevreye saygı’, BİSİAD ailesinin temel değerlerini oluşturdu. Derneğimiz 2014 yılında kurucusu olduğu GÜNMARSİFED (Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu) ile de ulusal düzeyde çalışmalarına devam etmektedir.

Değerli arkadaşlarım,

Ülkemizin ekonomik anlamda zor bir süreçten geçmekte olduğu bu günlerde iş adamlarımızda “Bir Dokun, Bir Ah İşit” durumundadır. Konu ile ilgili üyelerimizin sıkıntı ve taleplerini çeşitli platformlarda dile getirmeye ve çözüm aramaya tüm gücümüz ile gayret gösteriyoruz.  Müsaadeniz ile ben bugün iş dünyasının sıkıntılarından çok Biga için çok büyük önem arz eden önümüzdeki 5 yıl ile ilgili; hazır başkan adaylarımızı da bulmuşken; BİSAİD adına Belediyecilik anlamında özetle beklenti ve tespitlerimizi dile getirmek istiyorum.

Belediyecilik anlamımda; daha doğrusu BİGA'da yaşayan insanların Belediyeden beklentilerine baktığımızda bizler işadamı olarak Belediyelerimizin proje, çalışma ve alımlarını yerel kaynaklarından temin etmelerini ilk sıraya koyabiliriz. Gerek gelişecek ekonomik potansiyelimize paralel, gerekse gençleşen ve dinamikleşen sosyal hayat ve yatırımlara paralel gelmesi muhtemel yönetici göçün gereklilikleri olarak; çeşitliliğe sahip konaklama tesisi ve restoran, çeşitlenen ve çoğalan spor alanları, kültür merkezleri, sinema ve tiyatro salonların artması ve en azından bu tesislerin yapımı ve işletilmesi ile ilgili belediyemizin olumlu bir bürokrasi ve irade uygulaması.

BİSİAD’ın önerisi olan “ BİGA SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA FORUMU” nun organizasyonu ve işlevselliğe kavuşturulması. Mutlaka ve mutlaka “MARKALAŞMA”ya özel bir ilgi ile yaklaşıp etkin rol üstlenmesi.  Yaşam boyu eğitim ve bunun toplumun bütününü kapsayan birleştirici bir program olarak uygulanması ve küçük başarıların; küçük dokunuşlarla ödüllendirilerek insanlarımızın şevklendirilmesidir.

Belki de Biga’nın ekonomideki kırmızı çizgisi ise “KIRSAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK” tir. Genç nüfusu kırsalda tutamamanın soncunu; yetersiz tarım üretimi sorunu ile büyük bir sıkıntı olarak giderek artan oranda yaşamaya başlayacağız. Oysaki  İnsanlarımız kırsalda mutlu ve kırsalda yaşam arzusuna sahip;

Şüphesiz Biga gibi benzersiz ve bereketli tarım arazilerine sahip bir şehrin planlamasında; tarım, sanayi, turizm ve ticaretin dengeli ve birbirine uyumlu planlanması da başta gelen beklentilerimizdedir.

Değerli arkadaşlarım,

Biliyoruz ki bizi önce biz düşünmeliyiz. Biga’nın umutlu ve sürdürülebilir geleceğine, sorunlarının çözülmesine öncülük etmesi ve omuz vermesi gerekenler bizleriz. Bir bütün halinde sesimizi ve gücümüzü birleştirdiğimizde; Biga dışından gelecek destek, yatırım ve katkılar da o kadar artarak güçlenecektir. Bu bağlamda BİGA SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA FORUMU kurulmasını çok önemsiyoruz.

Sayın başkan adaylarımız; ne diyelim işiniz kolay değil. Beklentiler büyük. Biga’nın bu seçimlerden en büyük kazancının tüm Biga halkını bütünleştirecek ve temsil edecek ve tüm Biga’ya liderlik edecek bir Belediye Başkanı kazanımı olacağına olan inancımız tamdır.

Sayın başkan adaylarımıza sözü bırakırken beni sabırla dilediğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Daha Sonra her iki aday da projeleri hakkında bilgi verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Reklamı Geç