Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bigalı Yurt İşletmecileri Yetkililere Seslendi: "Haksız rekabete son verin!"

Biga'da Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliğine göre faaliyet gösteren yurt işletmecileri, ortak bir basın açıklaması düzenleyerek denetime tabi olmadan faaliyet gösteren bazı işletmelerin kapatılmasını istedi. Genelge yayınlanmasına rağmen kapatılmayan yurtlar için yetkilileri göreve davet eden işletmeciler, haksız rekabetin bir an evvel ortadan kaldırılmasını istedi.

Bigalı Yurt İşletmecileri Yetkililere Seslendi: "Haksız rekabete son verin!"
08 Eylül 2018 - 17:45

Biga'da öğrenci yurdu işleten, İsmail Sümer (Selçuk Öğrenci Yurdu), Mustafa Erdurmuş (Yonca Yurdu), Nedim Kıray (Adem Baba Kız Öğrenci Yurdu), Levent Karan (Akademi Kız Öğrenci Yurdu), Ezgi Ebru Öztürk (Ece Kız Yurdu), Murat Kılıç (Öner Erkek Yurdu), Metin Erdin (Ada Erkek Yurdu), Raziye Tınaz (Deniz Yurdu), Burhan Temiz (Kale Kız Yurdu), ortak bir yazılı basın açıklaması yayımlayarak ilçelerinde kayıt dışı öğrenci barındıran işletmelerin yetkililerce kapatılmamasına tepki gösterdi.

Önceki gün de toplantıda buluşan Biga Özel Öğrenci Yurdu İşletmeleri, ortak basın açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: "İşkolumuzda apart öğrenci evi, öğrenci pansiyonu, öğrenci evleri gibi isimler altında hiçbir denetime tabi olmadan faaliyet gösteren işletmelerin yarattıkları haksız rekabet ortamı ve öğrencilerimizin olumsuz şartlardaki barınma koşullarının önüne geçmek için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Mayıs 2017'de yönetmelik çıkarılıp, il Valiliklerine de kayıt dışı öğrenci barındıran işletmelerin kapatılması için genelge gönderildi."

"SAYILARI HER GEÇEN GÜN ARTMAKTADIR"

"Devletimizin bu girişimlerine rağmen merdiven altı çalışan işletmelerin sayısında azalma olmadığı gibi ilçemizde sayıları her geçen gün artmaktadır. SGK, Maliye gibi kurumlardan vergi kaçıran, öğrencilerimize kalitesiz ve kontrolsüz hizmet veren işletmeler sorununu kamuoyu ile paylaşmak ve başta mülki amirler olmak üzere devletin ilgili kurumlarını görevlerini yerine getirmede daha titiz davranmalarını talep etmek zorunluluğu hissettik."

"HAKSIZ REKABETİN ÖNÜNE GEÇİLMELİ"

"Haksız rekabetin önüne geçilmemesi halinde, yasal mevzuata göre çalışan bizlerin haksız rekabete daha fazla dayanamayacağımızı ve yurtlarımızı kapatmak zorunda kalacağımızın bilinmesini isteriz.

Böyle bir sonuç, başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere toplum yararına sonuçlar doğurmayacaktır. Biga Kaymakamımız ile yaptığımız görüşmelerde sorunun çözümü için olumlu mesajlar aldık. Kendisine teşekkür ederiz. Mülki amirin girişimlerinin sonuç vermesinde siyasi iradenin ve fakültemizin bulunduğu köy muhtarlığının da yasal ve toplumsal sorumluluklarını yerine getirmelerini bekliyoruz."

Eylem Gözeldere

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Reklamı Geç