Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BİGA İÇİN FİDANLAR DİKİLDİ, SAHİLLER TEMİZLENDİ

5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Biga’da fidan dikimi ve Aksaz sahilinde atık toplama programı düzenlendi.

BİGA İÇİN FİDANLAR DİKİLDİ, SAHİLLER TEMİZLENDİ
08 Haziran 2022 - 14:46
Biga Kaymakamlığı, Biga Belediyesi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Biga Orman İşletme Müdürlüğü’nün organizasyonuyla Aksaz yolu üzerindeki ormanda fidan dikim töreni ardından ise Biga Belediyesi Aksaz Sosyal Tesisleri sahilinde atık toplama etkinliği gerçekleştirildi.

Programa, Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Servi, İlçe Emniyet Müdürü  Emre Bolat, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Biga Orman İşletme Müdürü İhsan Tunç, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

8 Haziran Marmara Denizi Günü kapsamında Biga Belediyesi Aksaz Sosyal Tesisleri’nde yapılan etkinlikte atıklar toplanırken, minik öğrencilere tohumlu kalem hediye edildi.

Marmara Denizi ve sahillere dikkat çekerek çevre bilinci taşıyan atık toplama etkinliğinin açılış programında konuşan ve bilgi veren Biga Belediyesi Çevre Mühendisi Müge Çelik, “Tüm dünyanın mücadele ettiği iklim değişikliği ve çevre kirliliği azaltmak için burada toplandık. Ana temamız Marmara Hepimizin. Ormanlarımıza, denizlerimize, çevremize bırakılan her bir çöp havamızı, suyumuzu ve toprağımızı kirletmektedir. Dolayısıyla bizi, evlatlarımızı, yeryüzünü tüm canlıları etkilemektedir. İnsafsızca yapılan bu israfın artık sonuna gelinmesi gerekmektedir. İnsan en çokta kolay bulduklarını israf etmektedir. Doğanın kaynaklarını bitmez zannediyoruz.

Binlerce yıllık sulak alanlar hiç kurumaz yağmur hep yağar sanıyoruz. Lakin tüm bilim insanları, tüm teknolojiler bir araya gelse havayı ve suyu var edemiyoruz. O halde hep birlikte bizlere bir yuva olan gezegenimize gözümüz gibi bakmalı gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmalıyız. Atık toplama etkinliğimize katılımınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından ise protokol, öğrencilerle birlikte sahildeki atıkları topladı. Program, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum