Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Biga Devlet Hastanesi Personeli Doktor Fikret Hacıosman'a Yapılan Saldırıyı Kınadı

İstanbul’da çalıştığı hastanede hastası tarafından öldürülen Dr. Fikret Hacıosman için Biga Devlet Hastanesi Doktorları basın açıklaması yaptı.

Biga Devlet Hastanesi Personeli Doktor Fikret Hacıosman'a Yapılan Saldırıyı Kınadı
04 Ekim 2018 - 09:55

İstanbul Bahçelievler’de özel bir hastanede görevli psikiyatri uzmanı Dr. Fikret Hacıosman’ın, çalıştığı hastanede hastası tarafından tabancayla vurularak öldürülmesi üzerine Biga Devlet Hastanesi Doktorları Acil Servis önünde toplanarak, Nöroloji uzmanı Dr. Yusuf Bahri Demirkan tarafından basın açıklaması yapıldı.

Biga Devlet Hastanesi Nöroloji uzmanı Dr. Yusuf Bahri Demirkan mesajında, “Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet giderek artan sıklık ve yoğunlukta devam etmektedir. Psikiyatri Uzmanı Dr. Fikret Hacıosman, 2 Ekim 2018 tarihinde, İstanbul’da çalıştığı hastanede silahlı saldırı sonucu kafasından ağır yaralanmış ve maalesef kurtarılamayarak vefat etmiştir. Şiddetin savunulabilir bir yanı olamaz. Sağlık çalışanları başta olmak üzere her canlıya yönelik şiddet ve saldırıyı, buna ortam yaratanları, faillerini, onaylayanlarını ve önlem almayanları kınıyoruz. Bizim ileti sorunumuz sağlıkta şiddet. Ne yazık ki önleyemiyoruz. Şiddete prim veriliyor. Şiddeti uygulayanlar mahkemeden serbest bırakılıyorlar. Canlara kıyıyorlar ama bir bakıyoruz ki her türlü saygısızlık, her türlü darp serbest. Birlik olmamız gerekiyor. Birlik olmadığımız sürece de bizi şiddet bekliyor ölümler bekliyor. Belki günde beş altı kişi öldüğünde aklımız başımıza gelir. Suçun yarısı da bizim tekrar öldürülen tüm sağlık şehitlerimiz için başsağlığı diliyorum” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum