Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BELEDİYE BAŞKANI ÜLGÜR GÖKHAN'IN YENİ YIL MESAJI

BELEDİYE BAŞKANI ÜLGÜR GÖKHAN'IN YENİ YIL MESAJI
30 Aralık 2019 - 13:16

Kıymetli hemşerilerim;

Yaşamda içine pek çok yüz güldüren, can sıkan olayı sığdırdığımız bir yılı daha geride bırakıyoruz. Şöyle dönüp geriye baktığımızda, 2019’da akıllarımızda yer eden olayların başında ne yazıktır ki kadın cinayetleri, istismar ve şiddet vakaları ilk sırada yer alıyor. Diğer yandan, küresel ısınma başta olmak üzere çevre ve doğaya yönelik zulüm de 2019’da gündemimizdeydi.

Hal böyle iken, tüm bu olumsuzluklara rağmen doğamız, havamız, suyumuz, geleceğimiz için sürdürdüğümüz Kaz Dağlarındaki siyanürlü altın işletmeciliği faaliyetlerine ilişkin mücadelemizse ülke ve dünya gündeminde yer buldu. Hatta dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say, bir orman konseri ile piyanosunun tuşlarına bu kez Kaz Dağları için sihirli elleriyle dokundu, sesimizin çok daha gür çıkmasına vesile oldu.

2019’da bizi sevindiren bir gelişme de uluslararası bilinirliği olan Forbes dergisinin Türkiye’nin Yaşamak İçin En İdeal Kenti kategorisinde yaptığı araştırmada Çanakkale’mizin ilk sırada yer alması oldu. Diğer yandan, uzun yıllardır barışın ve refahın daim olması için çalıştığımız kentimizde biz de bu sene tarımsal içerikli faaliyetlere ağırlık verdik. Zira bugün baktığımızda ülkemizin tarım ürünleri ithalatçısı konumunda bulunduğunu, yeterli toprağımız ve uygun şartlarımız olduğu halde tarımsal ürünlerimizi yeterli seviyede geliştiremediğimizi ve bu konuda dışa bağımlılığımız bulunduğunu biliyoruz. Bu nedenle, bir tarım kenti olan Çanakkale’de, yerel kalkınma modeli çerçevesinde kooperatifçilik faaliyetlerinin geliştirilmesi, tarımsal üretimin teşvik edilmesi, üreticinin desteklenmesi ve en önemlisi sağlıklı gıdaya erişimin kolaylaştırılması adına çalışmalarımızı başlattık. Bu konuda ilk adım olarak 107 dekar alanda bin yıllık mirasımız olan atalık karakılçık buğdaylarımızı yeniden toprakla buluşturduk.

Şimdi ise acısıyla tatlısıyla yaşadığımız 2019’u geride bırakıyor ve yepyeni bir yılı karşılıyoruz. Benim ise en büyük temennim, şiddet ve savaşlardan uzak, tüm dünyada barışın ve huzurun hâkim olduğu ve doğamıza artık zulmetmediğimiz bir yıla merhaba diyebilmektir. Bununla birlikte bizler, yepyeni umutlarla baktığımız 2020 yılında da kentimiz, kentlilerimiz, doğamız, can dostlarımız, üretim, kalkınma ve katılım adına çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Çünkü bu kenti sevmek ruhumuzda var ve bu kentin de bir ruhu… Bu büyük bağ ile barış dolu, mutlu ve sağlıklı bir yıl diliyorum.

Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı

YORUMLAR

  • 0 Yorum