Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BAŞKAN SOYER'DEN NÖBETE DESTEK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, doğa tahribatına dikkati çekmek ve Su ve Vicdan Nöbeti’ne katılmak için Kaz Dağları’na gitti.

10 Ağustos 2019 - 15:18

Altın ve gümüş arama çalışmalarının sürdüğü Kaz Dağları çevresinde konuşan Soyer, “Ne yazık ki çok yol almış durumdalar ama bugün Türkiye’de büyüyen bir direniş ruhu var” dedi.

Kaz Dağları’nda doğa talanına tepki için yapılan Su ve Vicdan Nöbeti, haftalardır sürüyor. Devam eden maden arama çalışmalarının yapıldığı bölgeye giden Soyer, “Talan alanını ziyaret ettik. Şimdi de nöbet alanında sizlerleyiz. Bu talan alanını görüp de vicdanı sızlamayacak bir insan evladı yoktur diye düşünüyorum. İnsanın içi parçalanıyor, yüreği sızlıyor. Ne yazık ki çok yol almış durumdalar ama bugün Türkiye’de büyüyen bir direniş ruhu var. El birliği ile talana meydan okuyan ve direnen büyük bir güç var. Bu güç her türlü siyasi farklılığı ötesinde vicdanları buluşturan bir güç. Bütün kalbimle kutluyorum katkı veren herkesi. Bundan sonra bu direnişi büyütmemiz lazım. Bundan sonra hukuk gücümüzü artırmamız lazım. Haklı olmamız yetmiyor, sesimizin de güçlü çıkması lazım. Türkiye’deki tüm baroları seferber etmeye gayret edeceğiz. Hukuk zeminini güçlendirdikçe uluslararası arenada da daha güçlü çıkacak sesimiz. Hep beraber daha güçlü olacağız.”

Açıklama ve incelemelerin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan maden sahası önüne birer fidan diktiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum