Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BAŞKAN GÖKHAN SOSYAL KONUTLAR İÇİN ANKARA'YA GİDECEK

Bir türlü çözüme kavuşamayan Sosyal Konutlar meselesi Çanakkale Belediye Meclisi Şubat ayı oturumda masaya yatırıldı. Konu hakkında konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, konunun Ankara’da Çevre ve Şehircilik yetkileriyle görüşülmesi için Ak Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’dan ekran başında randevu talep etti.

BAŞKAN GÖKHAN SOSYAL KONUTLAR İÇİN ANKARA'YA GİDECEK
07 Şubat 2020 - 11:23

Çanakkale Belediye Meclisi Şubat ayı oturumu, bugün saat 18.00’da Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın yapmış olduğu açılış konuşması ile başladı. Başkan Gökhan konuşmasının başında Ocak ayı değerlendirmesinde bulundu. İlçe minibüslerinin devlet hastanesine girememe konusuna da değinen Gökhan, konuyla ilgili olarak konunun Çanakkale Valiliği İl Trafik Komisyonu tarafından alındığını belirtti. İl Trafik Komisyonu’ndan gelen yazıda Çanakkale ve Kepez Belediyeleri’nin tedbir alınması talebi olduğunu belirten Gökhan, ilçe otobüslerinin İzmir Karayolu’nu kullanarak Kepez Hamdibey Mahallesi üzerinden devlet hastanesine ulaşım sağlanması konusunda dilekçe yazdıklarını söyledi.

Sosyal konutlar konusunda bilgi kirliliği olduğunu söyleyen Başkan Gökhan, sosyal konutlar konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Çanakkale Belediyesi’nin bürokratik yazışmalarının 2017’den beri süregeldiğini söyleyerek, durumun bir an önce çözülmesi gerektiğini dile getirdi. Konu hakkında görüşmek üzere haftaya Ak parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’dan ekran başında randevu talep eden Gökhan ,” O bize bakanlıkta ilgili kimse, bize yol gösterici kim olacaksa dosyalarımızı elimize alalım Ak Parti Grup Başkanvekiliyle beraber Ankara’ya gidelim. Bakanlığa söyleyelim. Diyelim ki ne istiyorsunuz kaç katlı olsun. 6’yı 8’i mi geçmesin. Ne denecekse riskli alan tespiti yaptıktan sonra… Bunu TOKİ yapabilir, bakanlık bize devredebilir ya da kendi yaptırabilir. Yani riskli alan ilan edilmiş olması bu işin belediye tarafından yapılacağını söylemiz. İş artık bakanlıkta. Biz tespitleri yaptık. Riskli alan olması için ne yapmak gerekir? Riskli alan istememizin sebebi şu : kira yardımı, taşınma yardımı yapılıyor. Vatandaşın lehine bu alanı yapmamız lazım. Çalışma yapabilmemiz için bakanlığın bu konuyla ilgili görüş ve düşüncelerini almamız lazım. Çok acil. Mümkünse önümüzdeki afta sayın vekilimizle görüşürüz. Onun önderliğinde gidelim oturalım konuşalım. Buraya sağlıklı bilgilerle gelelim.

Belediye meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Esra Yüksel ise sosyal konutlar konusuyla ilgili olarak şunları söyledi; “Şehrimizde acilen yeniden yıkılıp yapılması gerek binalar mevcut. Bu konu siyaset üstü bir durum. Sosyal konutlarda oturan insanlarımızın depremden kaynaklı endişeleri var. Ne yapılacaksa acilen yapılması gerekir. Hazırlıklarını yapmış belediyemizdeki ekip ile Ankara’ya gidip teknik olarak masaya yatırmak gerekli” dedi. Yüksel ayrıca donanmadan golf çay bahçesine kadar olan kordon boyundaki konutların da yapı denetim kanunu öncesi yapıldığını belirterek bu konutların depreme dayanıklı olarak yeniden ele alınması gerektiğin söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum