Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Başkan Gökhan Muharrem İftarında Kentliler İle Buluştu

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Belediyesinin Muharrem Ayı nedeni ile Cem Evi’nde düzenlediği iftar programında kentliler ile buluştu.

Başkan Gökhan Muharrem İftarında Kentliler İle Buluştu
18 Eylül 2018 - 12:12

17 Eylül 2018 Pazartesi günü düzenlenen iftar programında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, Belediye Meclis Üyeleri ve kentliler katıldı. Duaların okunması ile başlayan iftar programında kentliler oruçlarını bir arada açma fırsatı buldu.

İftar programında konuşan Başkan Gökhan; “Bu akşam sizlerin matemini paylaşmak üzere bir araya geldik. İmam Hasan ve Hüseyin’in şehit edilişinin yıldönümünde bizim de ders almamız gereken hususlar var. Bunların başında da barışın ne kadar önemli olduğu geliyor. Yüce dinimiz barışı emrederken, o zamandan bu zamana maalesef barıştan nasıl uzaklaştığımızı bugünkü olaylar da ortaya koyuyor. O günden bugüne maalesef Müslüman Müslümanı katletmeye devam ediyor. Biz yüce İslam dinimizin barış unsurlarını kapsadığını biliyoruz. Ama buradan bir menfaat sağlamayı düşünenler, dini yalan yanlış yorumlayıp bize aktarmaya çalışanlar, o gün olduğu gibi bugün de toplumları ayrıştırıp, birbirlerine düşman haline getirmeye devam ediyor” dedi.

Konuşmasını sürdüren Başkan Gökhan; “Cem Evlerinin ibadethane olduğunu ısrarla söylüyoruz. Ama devlet hala ısrarla Cem Evlerinin ibadethane olması için adım atmıyor. Halbuki Cumhuriyetimizin Anayasası bunu çok sade ve yalın ifade eder. Mevlana’ya, Pir Sultan’a, Hacı Bektaş’a baktığımızda, dinimizin topluma ne kadar yararlı olduğunu görüyoruz. O insanların görüşüne, anlayışına sahip olmak umudu ile bütün İslam aleminin o erenlerin felsefesine sahip olması dileği ile hepinizin orucunun mübarek olmasını diliyorum. Allah oruçlarınızı kabul etsin” dedi. İftar programı Başkan Gökhan ve kentlilerin karşılıklı sohbeti ile son buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum