Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BAŞKAN GÖKHAN'IN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN GÖKHAN'IN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI
08 Mart 2024 - 12:06
Kıymetli hemşerilerim;
İnsan; cinsiyetinden, dininden, dilinden bağımsız olarak haklarıyla var olmakta; duygu, düşünce ve eylemleriyle kendini ve potansiyelini ortaya koymaktadır. İnsanlığın geçmişten günümüze değin süren ve devamlı surette kanayan yaralarından biri ise, kadınlarımızın her dönem ve dünyanın her yerinde maruz kaldığı/bırakıldığı ayrımcılık, ötekileştirme, şiddet, baskı, taciz ve istismar gibi insanlık dışı tutumdur.
Oysaki hepimiz insanlık orkestrasının farklı notaları, farklı enstrümanlarıyız. Tüm insanlığın hoşgörü ve tevazu ile bir araya geldiğinde oluşturabileceği o eşsiz armoniye gölge düşürmek; kutsal olan el uzatmak, yaşatmakken can sıkmak, can yakmak, can almak niyedir?
Yıllardır üzerine basa basa, ısrarla söylediğimiz gibi orkestranın renkli ve şen sesleri olan kadınlarımız, kendilerine bin yıllardır dayatılanın aksine gönüllerinden geçeni yapabilecek, el attıkları tüm iş ve üstlendikleri tüm görevlerin altından layıkıyla kalkabilecek, her zaman, her alanda göğsümüzü kabartacak başarılara imza atabilecek güç ve potansiyeldedir. Aklı kullanmanın, başarılı ya da güçlü olmanın, çalışmanın, üretmenin, kısacası yaşamanın kadını-erkeği yoktur; gelecek ve tarih birlik olmanın gücüyle yazılabilir ancak…
Üstelik ben kendi adıma kadının bilek ve akıl gücünün, yaratıcılığının, zekasının, üretkenliğinin, özveri ve çabasının neler ortaya koyabileceğini yakinen tahlil etme fırsatını elde etmiş bulunmaktayım. Kentlilerimin teveccühü ile 22 yıldır kent yönetiminin başında bulundum; bu mevkideki en önemli yol arkadaşlarımın başında Belediye Başkan Yardımcılığı ve birim müdürlüğü gibi üst düzey yöneticilik makamları da dahil olmak üzere pek çok kadın çalışma arkadaşım geliyor. Onlarla yıllar boyunca akıl ve hizmet dayanışması içinde bulunduk. Bu kenti güzelleştirmek, yaşanabilir kılmak için ortaya koyduğumuz her emekte onların çok çok büyük payı bulunuyor. Dolayısıyla Çanakkale’me Belediye Başkanı olarak hizmet süremin sonuna gelirken, benimle yol arkadaşlığı yapan kadın çalışma arkadaşlarıma içten bir teşekkür etmek isterim.
Ayrıca yine biliyorum ki, bu kentin esnafından öğretmenine, şoföründen sporcusuna, ev hanımından doktoruna, çiftçisinden özel sektörüne kadar her alanda kente hizmet ve emek sunan, çalışan ve üreten, çok başarılı kadınları var. Ve bu kentin güzel rengine renk katan tüm kadınlarımız iyi ki varlar…
Her 8 Mart’ta yinelediğimiz ve altını çizdiğimiz üzere, kadının varlığına, gücüne, potansiyeline inanan, onlarla omuz omuza, birlik içinde olmaktan gurur duyan biri olarak kadınların hak ve eşitlik mücadelesinin her zaman destekçisiyiz. Kentimizde, ülkemizde ve dünyanın her yerinde üreten, çalışan, yaşama can veren kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, tüm insanlığın eşit ve adil bir düzende bir arada ve birlik içinde olabildiği yarınlar diliyorum.

Saygılarımla
Ülgür GÖKHAN
Çanakkale Belediye Başkanı

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum