Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BAŞKAN GÖKHAN'IN 27 TEMMUZ SERAMİK BAYRAMI MESAJI

BAŞKAN GÖKHAN'IN 27 TEMMUZ SERAMİK BAYRAMI MESAJI
24 Temmuz 2020 - 13:20
Çanakkale konumlandığı şanslı coğrafya sayesinde bereket fışkıran verimli topraklar, tarihi ve kültürel mirasla bezeli zenginliklerle doludur. Bu coğrafyada asırlardır verdiği nimetlerle bizi doyuran toprak, usta eller ve yaratıcı zihinlerle buluşmuş, bugün dünyanın ileri gelen sanatlarından seramik yaşam bulmuştur. Çanakkale’nin göz bebeği seramik sanatı bu kentte öylesine güzel icra edilmiş ve öylesine nam salmıştır ki ‘Çanakkale’nin’ bugünkü ismini almasına dahi vesile olmuştur. Bu nedenle felsefi olarak da derin anlamlar içeren seramik sanatı barışın kenti Çanakkale’de daha da farklı parlamaktadır.
Kentimizin adının bu güzel sanat eserleriyle anılmasında büyük payı olanlar da kuşkusuz ki ustalarımız ve onların yetiştirmiş olduğu çıraklarıdır. Onların özverisiyle pekişen bu süreçte, biz de Çanakkale Belediyesi olarak kentin son seramik ustalarından olan İsmail Bütün üstat ile uzun bir süre birlikte çalışma şansı yakaladık. İsmail Usta hem bu kente çeşitli seramik çalışmaları katmış hem de belki gelecekte ‘usta’ olarak anılacak olan pek çok çırak yetiştirmiştir. Geçtiğimiz aylarda Yaşayan İnsan Hazinesi ödülüne de layık görülen ustamızın adını, bizler de kentimizin güzel bir parkına vererek Ustamızın emeklerine saygımızı sunmak istedik. Ayrıca, bilindiği üzere uzun yıllardır da Seramik Müzemiz ve Seramik Atölyemiz ile bu sanata katkı sunmak için daimî çaba içerisindeyiz.
Öte yandan, kentimizin kadim değeri seramik; girişimci, öncü ve çalışkan kişiliği ile Rahmetli İbrahim BODUR’un ellerinde, bir endüstriye dönüşmüş, bu vesile ile şehrimizin ve ülkemizin gururu olmuştur. Kurucusu olduğu Kale Grubu ise kısa zamanda dünyaya mal olan dev bir şirket haline gelmiş, Çanakkale’nin ve Türkiye’nin istihdam, katma değer, eğitim, kültür, bilim alanında gelişmesine büyük katkılar sunmuştur.
Kıymetli hemşerilerim,
Bilindiği gibi toplumların aydınlanmasının önündeki temel unsurların başında sanat gelmektedir. Bu doğrultuda kentimizin sahip olduğu bu kıymetli mirasa, seramik sanatına sahip çıkan, yaşatan ve gelecek nesillere aktarılmasında payı olan herkese şükranlarımı sunar, 27 Temmuz Seramik Bayramı’nı kutlarım.
Saygılarımla
Ülgür Gökhan
Belediye Başkanı
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum