Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BAŞKAN GÖKHAN: "BU İL UMUMİ HIFZISSIHHA KURULU'NUN KARARI"

Pazarcı esnafı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun salı ve cuma günleri iki yerde pazar kurulması kararına tepki gösterdiler. Pazarcılar, hafta da iki gün kurulacak pazarların her ikisinde de tezgah açabilmeyi talep ederek, önce Belediyeye sonra Valiliğe yürüdü.

08 Aralık 2020 - 12:28
Geçtiğimiz hafta İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Çanakkale kent merkezinde koronavirüs tedbirleri kapsamında alanlardaki yoğunluğun azaltılması amacıyla Salı ve Cuma günleri iki yerde pazar kurulma kararı almıştı. Karara göre, hafta sonları sokağa çıkma yasağı olması nedeni ile Esenler Mahallesi’nde bulunan pazar yerinde Cumartesi günü kurulan pazar, Çarşamba günü de aynı alanda kurulacak. Salı ve Cuma günleri İsmetpaşa Mahallesi’nde kurulan pazarlar ise, alandaki yoğunluğun azaltılması amacı ile Salı ve Cuma günleri Esenler ve İsmetpaşa Mahalleleri’ndeki pazar yerlerinde kurulacak.
Pazarcılar ise nöbetleşe olarak çalışacakları bu iki pazarda da tezgah açmak istiyorlar. Dün sabah Çanakkale Belediyesi önünde toplanan pazarcı esnafı Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile görüştü. Tartışmaların yaşandığı görüşmede Başkan Gökhan bu kararı İl Hıfzıssıhha Kurulunun aldığını belirterek, bu zor süreçte herkesin elini taşın altına sokması gerektiğini söyledi.
Başkan Gökhan yaptığı açıklamada, “Türkiye ve dünyada olağanüstü hal var onun için herkes uyum sağlamak zorunda. Esnafın ne durumda olduğunu biliyoruz. Bu karara uyacağız başka çaremiz yok. Bu süreçte bir ay boyunca fedakarlık da bulunacağız. 65 yaş üzeri otobüse binemediği için Salı ve Cuma günleri kurulan pazara gelme şansları yok. O insanlar buraya özel araçlarıyla gelmesin diye geçici bir süre Esenler Mahallesi’nde pazarların kurulma kararı alındı. Orada nöbetleşe tezgah açılacağı için külfeti bölüşmüş olacaksınız. Kısacası Cuma ve Salı pazarlarını ikiye bölünmüş oldu. Bu karar benim kararım değil İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı” ifadelerini kullandı.
ESNAF BÖLÜNMEK İSTEMİYOR
Çanakkale Yaş Sebze Meyve ve Kuru Gıda Pazarcılar Derneği Başkanı Erşan Demiroğlu ise, “Esenler pazarında yeri olan arkadaşlar salı ve cuma günlerinde kendi yerlerini açıp aynı zamanda cuma pazarındaki yerlerini de açmak istiyorlar, ancak ikiye bölünme diye bir olay söz konusu oldu. Esnaf bölünmek istemiyor. Bu karar valiliğin kararı. Vali Bey ile de görüşmek istiyoruz. Burada sadece bir organizasyon eksikliği var” dedi.
Pazarcılar Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile görüşmelerinden sonuç alamayınca, Vali İlhami Aktaş ile görüşüp sorunlarını iletmek için Valiliğe giderek randevu talebinde bulundu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum