Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"BARO BAŞKANLARI İTİLİP, KAKILACAK KİŞİLER DEĞİLDİR"

Avukatlık Kanunu’nda yapılması planlanan değişikliğin geri çekilmesi için Ankara’ya yürüyüşe geçen baro başkanları Ankara girişinde durduruldular. Ankara’daki baro başkanlarına destek olmak amacıyla, Çanakkale Barosu Yönetim Kurulu tarafından dün saat 17.30’da basın açıklamasında bulundu.

23 Haziran 2020 - 11:44

Avukatlık Kanunu’nda yapılması planlanan değişikliğe karşı çıkan baro başkanları, Cuma günü Ankara’ya yürüyüş kararı almışlardı. Baro başkanları Pazartesi günü Ankara’ya ulaşıp Anıtkabir’e gideceklerdi. Başkanlar Ankara girişinde durduruldular ve Anıtkabir’e gidişlerine izin verilmedi. Konuyla ilgili Çanakkale Barosu Yönetim Kurulu dün gün içerisinde bir toplantı gerçekleştirdi ve 17.30’da basın açıklamasında bulunuldu.

“Ulu önder Atatürk’ün huzuruna çıkılma kararı uygulanamamıştır”

Çanakkale Barosu Başkan Yardımcısı İbrahim Can Erbil tarafından okunan açıklamada, ” İtirazlarımızın itibar görmemesi ve Avukatlık Kanunu’nda yapılması planlanan değişikliklerden vazgeçilmeyeceğinin anlaşılması üzerine içinde Çanakkale Barosu Başkanı Av. Bülent Şarlan’ın da bulunduğu Baro Başkanları, 19 Haziran Cuma günü Ankara’ya yürüyüş başlatmışlardır. 22 Haziran Pazartesi günü Ankara’ya varışla birlikte tüm Baro başkanlarının katılımı ile Anıtkabir’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıkılması kararıysa maalesef uygulanamamıştır.

“Seyahat özgürlüğü kısıtlanmıştır”

Bırakın Baro Başkanlarını Türkiye Cumhuriyeti’nin her vatandaşının en temel Anayasal haklarından olan seyahat özgürlüğü kısıtlanmış ve Baro Başkanlarımızın Ankara’ya girişi polisin fiili müdahaleleriyle zor kullanılarak engellenmiştir. Bu tavır savunmaya, avukata, hukuka ve adalete bakışın ne olduğunu sözlere gerek kalmadan açıklamaktadır.

“Bu davranışın sözlük karşılığı zulümdür”

On binlerce avukatı temsil eden Baro Başkanları itilip kakılacak, cübbelerinden çekiştirilecek kişiler değildir! Savunmanın temsilcilerine reva görülen bu davranışların sözlük karşılığı zulüm, bizlerin bu anti demokratik uygulamalar karşısında hissettiğimiz duygunun adı ise başkası yani muktedirler adına utançtır!” ifadeleri yer aldı.

 

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi

YORUMLAR

  • 0 Yorum