Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BAKAN KOCA KORKUTAN VERİLERİ AÇIKLADI!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamalarda; koronavirüs vakalarının son bir haftada yüzde 50 arttığını belirtti. Koca, kritik illerdeki yoğun bakım doluluk oranlarını da açıkladı.

BAKAN KOCA KORKUTAN VERİLERİ AÇIKLADI!
26 Kasım 2020 - 10:30
Dün gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınının ülkemizde son bir haftada yüzde 50 arttığını söyledi. Koca'nın yoğun bakım doluluk oranına ilişkin açıklamaları şöyle:
"SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZA DESTEK VERELİM"
Altyapımızın gücü yanında her kapasitenin de bir sınırı vardır. Hiç kimse kendini mücadele sorumluluğu taşımaktan uzak görmesin. Hiç kimse 'Hasta olursam sağlık çalışanlarını tedavimi nasıl olsa yapar' kolaycılığına düşmesin. Sağlık personelimizin ailelerinin yanına döndüğünde yorgunluktan onlara ayıracak vakti kalmadığını unutmayalım. Sağlık ordumuz yıllık izinlerini bile kullanamamaktadır. Onlara destek verelim, kalabalıklardan uzaklaşalım, eş-dost-akraba ziyaretlerini erteleyelim. Yasakları beklemeden hayatımızı tanzim edelim.
"ZATÜRRE ORANI DÜŞTÜ"
Özellikle Türkiye'de vakaların bütün illerde neredeyse arttığını, ortalamanın üzerinde ciddi bir artış olduğunu, Mersin, Edirne, Kocaeli, Bursa, Kırşehir, Hatay, Osmaniye, Adana'nın yüksekliğini gösteren, pnömoni oranının düştüğünü hepsinde gördüğümüz. Tedaviyle her geçen gün zatürre oranını düştüğünü görüyoruz. Ama vaka oranının bütün illerde artışta olduğunu söyleyebilirim.

Kaynak: Haber Merkezi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum