Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

AV.BÜLENT ŞARLAN'DAN 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ AÇIKLAMASI

Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü, kadın haklarıyla ilgili sürekli çalışmalar yapan bir meslek kuruluşu olan Çanakkale Barosu ve meslektaşlarım adına kutluyorum.

AV.BÜLENT ŞARLAN'DAN 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ AÇIKLAMASI
07 Mart 2019 - 10:54

Kadınlar, toplumsal ve siyasal anlamda daha ileri yerlerde olmalıdır. Bu çağdaşlığın ve 21. Yüzyılın bir gereğidir. Yasalarla tanınan hakların yeterli olmadığını görmekteyiz. Kadın haklarına saygılı, kadını önemseyen ve hak ettiği değeri veren bir toplum olmalıyız. Bu sebeple kadınlara yönelik hak ihlallerinin ve şiddetin karşısında olmayı görev saymalıyız.

Çanakkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu başta olmak üzere Çanakkale Barosu’nun tüm mensupları, geçen zaman içinde etkinlikleriyle, yayınladığı kitapçık ve broşürlerle, yaptığı girişimlerle her daim kadınlarımızla yan yana olmayı bir ilke olarak benimsemiştir. Bu anlamda Çanakkale Barosu sorumluluğunun gereğini yerine getirmektedir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kadının siyasi yaşama dahil olmasına büyük önem vermiş, toplum içinde layık olduğu değere kavuşması için Avrupa`nın birçok ülkesinden çok daha önce yasal birçok hakkına kavuşmasına fırsat vermiştir. Bu nedenle de Atatürk’e minnettarız.

Kadınlarımızın sahip olduğu her hak, özünde milletimizin tüm fertleri için büyük bir ümit kaynağıdır. Kadınların yaşamda daha aktif yer alması, o ülkenin gelişmişliğinin de göstergesi olduğu bilinciyle; kadın meslektaşlarımızın ve tüm kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü en samimi duygularımla kutlarım.

Av. Bülent Şarlan

     Çanakkale Barosu Başkanı

YORUMLAR

  • 0 Yorum