Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ANAFARTALAR YERLEŞKESİ TÖRENLE AÇILDI

Çanakkale’nin heyecanla beklediği, yenilemeye alındığı günden itibaren kentin açılış günü için gün saydığı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Anafartalar Yerleşkesi dün resmi törenle açıldı.

21 Mart 2019 - 10:33

Törene, “Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Vali Yardımcısı Celil Ateşoğlu, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Ak Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek, Ak Parti Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider, İl Müdürleri, daire amirleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

17 öğretmenlik programı, 19 profesörü, 20 doçenti, 60 öğretim üyesi toplamda 173 öğrenim elemanı ile ÇOMÜ Eğitim Fakültesi herkesin bildiği Anafartalar Kampüsü’nde eğitim-öğretim serüvenine kaldığı yerden devam etmeye başladı.

Açılışta bir konuşma yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Salih Zeki Genç, “Çanakkale 50 yıllık öğretmen yetiştirme tecrübesine sahiptir. 1970’li yıllarda Anafartalar Yerleşkesi’nde başlayan bu serüven, 1992 yılında üniversitemizin kurucu fakültesi olarak devam etmiştir. ÇOMÜ Anafartalar Yerleşkesi Eğitim Fakültesi’nde geride bıraktığımız çeyrek asırlık süreçte 20 bine yakın öğretmen adayı eğitim camiasına kazandırılmıştır. Fakültemizde bugün 8 bölüm ve 15 örgün, ikisi ikinci öğretim veren, 17 tane aktif öğretmenlik programı, 19 profesör, 29 doçent, 60 doktor öğretim üyesi, 44 öğretim görevlisi ve 21 araştırma görevlisi ile toplamda 173 öğrenim elemanı ile eğitim sürecini sürdürmektedir” dedi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, “Üniversitemizin Çanakkale Merkez’inde yer alan 5 ayrı yerleşkesinden birisi olan Anafartalar Yerleşkesindeyiz. Burası üniversitemizin ilk yerleşkesidir. Bir başka deyişle, Anafartalar Yerleşkesi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin doğduğu yerleşkedir. Taşıdığı Anafartalar ismi ve ÇOMÜ’nün doğduğu fakülte olarak burası bizim için çok önemli bir mekandır” açıklamalarında bulundu.

Ak Parti Milletvekili Jülide İskenderoğlu, “Üniversitemizin Eğitim Fakültesi’nin Anafartalar Yerleşkesi’nin açılması hayırlı olsun. Binamızın bitirilmesi ve öğrencilerimizin cıvıl cıvıl buralarda olduğunu bilmek bizim için şereftir. Biz biliyoruz ki Çanakkale’yi özellikle üniversiteliler ile buluşturan Anafartalar Yerleşkesi’dir. Şehir öğrenciyi çok özledi” dedi.

Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “18 Mart’taki ruh, biz biliyoruz ki bugün Anafartalar Kampüsü’nde genci ile yaşlısı ile öğrencisi-akademisyeni ile ayakta ve heyecanlıdır. Çanakkale’mizin bir marka değer olduğunu tüm Dünya daha yeni duymaya başladı. Köprüsüyle, Troya’sı ile Akif’in evi ile Asos ile yeni dönem OSB’si ile her alanda adından söz ettirmeye başladı. Bu kent sadece bir başlığa hapsedilecek bir kent değildir. Bu kentte her şey var. Son dönemde bir markamız daha var ki onurla takip etmeye çalışıyoruz. Üniversitemiz 50 bini geçen öğrenci sayısı ile çok sayıda öğretim görevlisi ile muazzam kampüsleri ile son dönemde adından çokça söz ettirmeye başladı” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından dualar eşliğinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Anafartalar Yerleşkesi'nin kurdele kesimi yapıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum