İstiridye Mantarı Kazanç Kapısı Oldu

Çanakkale'de üretimi yapılan sertifikalı organik istiridye mantarı Türkiye genelinde ilgi görüyor.

İstiridye mantarı, merkeze bağlı Kalabaklı köyünde Orman Organik Tesisi’nde üretiliyor. 450 metrekarelik alanda yapılan üretimde, kompost olarak saman, talaş, buğday kepeği karışımı kullanılıyor. Yerli misellerin kullanıldığı üretimde yaklaşık 30 günlük sürede ürün hasadı yapılarak, toptan olarak süpermarketlere ve organik pazarlara paketli olarak ürünler satılıyor. Tesisin en önemli hedefi, üretim kapasitesini arttırarak, 500 kilo kadar bir mantar çıkarabilmek.

Yaklaşık 4 senedir Çanakkale’ye bağlı Kalabaklı köyünde organik istiridye mantarı üretimi yaptığını belirten Orman Organik Tesisi’nin kurucusu ve işletmecisi Mert Esemenli Üretim tesisimizin en büyük özelliği organik sertifikasıyla üretim yapmasıdır diyerek şunları dile getirdi.

Esemenli, İstiridye mantarının öncelikle lezzetinin ete eşdeğer olduğu için fazlalıkla tercih edildiğini ifade etti.

 Üretime bir merak olarak başladığını belirten Esemenli, " Hedefimiz haftada 500 kilo kadar bir mantar çıkarabilmek’ dedi.