Çan Çevre Yolu Işıklandırmaları Baştan Sona Yenileniyor

Bahar mevsiminin gelmesiyle Çan’da yaşanan hareketlilikler gözlerden kaçmıyor. Neredeyse her köşe başında bir Çan Belediyesi ekibini çalışırken görmek mümkün. Fosforlu yelekleri ve ellerinde kazma kürekleri ile Çan’ı yenilemeye kararlı bu adamlar yaptıkları yol ve kaldırımlardan yenilenen su hatlarına, Çan’ın rengine renk katan çiçeklendirme, ağaçlandırma ve çit montajlama çalışmalarına kadar Belediye Başkanı Abdurrahman KUZU’nun enerjisini ve dinamikliğini temsil ettiklerini söylüyor.

Tüm bu çalışmaların arasında da son olarak çevre yolunun aydınlatma direkleri yenilenmeye başladı. Çan Belediye Başkanı Abdurrahman KUZU’nun girişimleriyle TEDAŞ tarafından yenilenen aydınlatma direkleri eski direkleri gölgede bırakıyor. Çan çevre yolunda  sökülen eski 150 watt enerjili betonarme aydınlatma direkleri yerlerinden sökülerek yerini paslanmaz çelikten üretilen modern 250 watt’lık yeni aydınlatma direklerine bırakıyor. Çevre yolu boyunca sıralanacak yeni direklerle çan misafirlerini ışıl ışıl bir yolda karşılamış olacak.

Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Çan Belediye Başkanı Abdurrahman KUZU; “Uzun zamandan bu yana kullanılan eski aydınlatma direklerinin veri oldukça düşük olduğu için bunları değiştiriliyor. TEDAŞ ile görüşmelerimizin ardından çevre yolumuza yeni aydınlatma direklerini kazandırıyoruz. Eski direkleri betonarme ve 150 watt gücündeydi. Şimdi ise daha modern ve verimli olan 250 watt gücündeki paslanmaz çelikten aydınlatma gücü yüksek direkler yerlerini almaya başladı.” İfadelerini kullandı.