Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ALAN BAŞKANLIĞI NORMALLEŞME ÖNLEMLERİNİ PAYLAŞTI

Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından, Normalleşme Planı çerçevesinde 1 Haziran’dan sonra alınacak olan tedbirler kamuoyu ile paylaşıldı.

ALAN BAŞKANLIĞI NORMALLEŞME ÖNLEMLERİNİ PAYLAŞTI
18 Mayıs 2020 - 15:25

Her yıl çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçinin ayak bastığı tarihi alanda, koronavirüs tedbirleri neticesinde çok sayıda önlem alınmıştı. Son zamanlarda normalleşme süreci ile ilgili çok haber yazılıp, görüşülmüştü. Normalleşme süreci ile ilgili Tarihi Alan Başkanlığı’da tedbirlerde değişiklik olacağını belirtti ve 1 Haziran’dan sonra uyulacak kuralları kamuoyu ile paylaştı.

Alan Başkanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede, “4 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan COVID-19 Normalleşme Planı ile uyum içerisinde 1 Haziran Pazartesi gününden itibaren açılması ön görülmektedir. Normalleşme planı çerçevesinde 1,5 metrelik sosyal mesafe, maske kullanımı ve hijyen tedbirleri temel kurallar olarak uygulanacaktır.

“ÖNLEMLER TEK TEK SIRALANDI”

Vatandaşlarımızın müzeler, sergi ve canlandırma alanlarını sağlıklı bir şekilde ziyaret edebilmeleri adına alınacak diğer önlemler;Her tesis için ön görülen azami ziyaretçi sayısı sosyal mesafe kurallarına göre düzenlenecektir. Her tesis için ön görülen güvenli ziyaret süresi tesis girişinde ziyaretçilerimize önerilecektir.COVID – 19 pandemi eğitimi alan müze personeli ve tesislerde yer alan uyarı ve önlem panoları ile de ziyaretçilere temel bilgi akışı sağlanacaktır.Açık ve kapalı mekanlarda bulunan oturma alanları sosyal mesafe kurallarına göre düzenlenecektir.

“TESİS GİRİŞLERİNDE ATEŞ ÖLÇÜMÜ YAPILACAK”

Kapalı mekanlardan erişim kısıtlması getirilen alanlar hakkında ziyaret öncesinde ziyaretçilere bilgilendirme yapılacaktır. Toplu rezervasyonlar için gerekli bilgiler telefon aracılığı ile yetkililerden alınacaktır. Tesis girişlerinde Başkanlık personeli ateş ölçümü yapacak ve kimlik kaydı tutacaktır.Tesislerimizde artırılmış hijyen önlemlerinin yanı sıra periyodik olarak genel dezenfeksiyon uygulaması yapılacaktır.

“KAPALI MEKANLARDA MASKESİZ DOLAŞMAK YASAKLANACAK”

Ziyaretçilerin belli noktalarda el dezenfektanlarına ulaşımı sağlanacaktır. Kapalı mekanlarda maskesiz dolaşmasına müsaade edilmeyecektir. Günlük temizlik sayısının çoğaltılmasının yanı sıra zorunlu kontrollerin daha detaylı yapılması adına güvenlik ve temizlik personeli sayıları arttırılacaktır. Bilet gişelerinde ziyaretçilerimiz ve personelimizin sağlığını korumak amacıyla azami önlemler alınacaktır.Sesli rehberlik (Audioguide) cihazlarının kulaklıklarına ait kılıflar tek kullanımlık olacaktır. Her kullanımdan sonra cihazın detaylı dezenfeksiyonu görevliler tarafından yapılacaktır. COVID-19 önlemleri gereği özel gereksinimli ziyaretçilerimiz için hazırlanan VR (Sanal Gerçeklik) uygulamalarının kullanımı geçici olarak kısıtlanacaktır. Kronik hastalığı bulunan kişilerin müze ve sergi alanlarını ziyaret etmemesi önerilmektedir. Alınacak diğer tedbirler web sitemiz ve sosyal medya hesaplarımızdan kamuoyuna duyurulacaktır” ifadeleri yer aldı.

 

Haber Merkezi

YORUMLAR

  • 0 Yorum