Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ALAN BAŞKANI İSMAİL KAŞDEMİR, ÇASİAD'I ZİYARET ETTİ

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'ni (ÇASİAD) ziyaret etti. Alan Başkanı İsmail Kaşdemir'i ÇASİAD Başkanı Semih Başaran, ÇASİAD Başkan Yardımcısı Semih Toprak ve ÇASİAD Üyeleri Mustafa K.Ertuğrul, Fahri Karapınar, Özge Aretlik karşıladı.

ALAN BAŞKANI İSMAİL KAŞDEMİR, ÇASİAD'I ZİYARET ETTİ
26 Kasım 2020 - 10:43
ÇASİAD Başkanı Semih Başaran ve Yönetim Kurulu Üyeleri ziyarette, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ile bir süre görüşüp sohbet ederek Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının çalışmaları hakkında brifing aldılar.
Alan Başkanı İsmail Kaşdemir dünyanın en iyi korunmuş savaş alanlarından biri olan bölgede ziyaretçilerin ve araştırmacıların muharebe alanlarını yakın perspektiften ve mevkilerden görmelerini sağlamak amacıyla yapılan yürüyüş güzergahından ve Çanakkale Savaşları sırasında Seddülbahir açıklarında batan İngiliz "H.M.S Majestic" gemisi ile başlayarak savaş dönemi batan gemilerin dalış turizmine açılmasına yönelik TÜBİTAK ile birlikte yapılan bilimsel çalışmalarda sona yaklaşıldığından bahsetti.
Konuşmasının devamında Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Savaşları Mobil Müze 2019 yılında Cumhurbaşkanlığı 180 günlük eylem programında yer almış; sergi alanı römorku ve teşhir - tanzim işi tamamlanmıştır. 2020 yılında ise Cumhurbaşkanlığı 180 günlük eylem programına göre 51 İli ziyaret edecektir. Temmuz ayında Ankara'da lansmanı yapılarak Çanakkale'den yola çıkmıştır. Marmara, karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu İllerini tamamlayarak şuan 50. il olarak Antakya'dadır. Toplamda yaklaşık 100 bin kişiye ulaşılmıştır diyerek Mustafa Kemal Yürüyüş Yolu projesi tamamlanan ve 2021 yılında hayata geçirilecek olan "Mustafa Kemal Yürüyüş Yolu" ile Mustafa Kemal Atatürk'ün Çanakkale Cephesinde savaştığı noktalar yürünerek ziyaret edilebilecektir, dedi.
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, bölgenin çok müstesna topraklar olduğunu söyledi. Yıllar önce büyük mücadelelere sahne olan alanı yeniden ihya etmek için yoğun mesai harcadıklarını anlatan Kaşdemir, şöyle devam etti; Çanakkale tarihi alanındaki gazi kalelerimizin hepsi bir restorasyon ve yeniden ayağa kaldırma çalışmasına tabi tutulmuşlardı. İsmail Kaşdemir, bu anlamda başta Kilitbahir Kalesi olmak üzere Seddülbahir ve Bigalı kalelerini restorasyon sürecine tabi tuttuklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü; Kilitbahir Kalesi'ndeki süreç tamamlandı. Şu anda 'kale müze' konseptinde çok beğenilen ve ilgi gören bir kale haline geldi. Seddülbahir Kalesi'nde de restorasyon sürecini tamamladık, dedi.
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir'in konuşmasını dikkatle dinleyen ÇASİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının çalışmaları hakkında yapılan bilgilendirme için teşekkür ettiler.
Çanakkale Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ÇASİAD) Başkanı Semih Başaran Gelibolu Yarımadası şüphesiz Çanakkale denince akla ilk gelen yerlerden, tarihi, manevi değeri ve doğal güzellikleriyle, hüzün, gurur, hayranlık duygularının iç içe geçtiği bir nokta. Hem manevi, hem tarihi anlamda hepimiz için önemli bir yere sahiptir. Ulusal tarihimiz ve milli değerlerimiz açısından çok önemli rol oynamış olan Gelibolu Tarihi Yarımadası bölgesinde yapılan çalışmalara her zaman destek olmaya hazırız, dedi.
Sohbet ortamında gerçekleşen ziyaret, çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum