Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

AKÇANSA GÜZEL SANATLAR LİSESİ GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE AÇILDI

Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, Milli Eğitim Bakanlığı ve Çanakkale Valiliği işbirliğiyle hayata geçirilen “Akçansa Güzel Sanatlar Lisesi”nin açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirildi.

13 Şubat 2019 - 16:18

Açılış törenine Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Sabancı Holding Ceosu Mehmet Göçmen, Heidelberg Çimento Ceosu Bernd Scheifele, Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, eski Milletvekili ve belediye başkan adayı Ayhan Gider, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Akçansa Genel Müdürü Umut Zenar, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Vali yardımcıları, siyasi partilerin il başkanları, kurum ve oda müdürleri, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı törende yaptığı konuşmada; “Eğitim toplumların temel gereksinimlerinden biridir. Eğitim toplumlar için hayati bir öneme sahiptir. Bu sebeple devletimiz son yıllarda eğitime yaptığı yatırımları arttırmış, bütçeden en büyük payı eğitime ayırmaya başlamıştır. Akçansamız tarafından modern bir tarzda inşa edilen güzel sanatlar lisemizde artık öğrencilerimiz de rahat bir ortamda eğitim öğretim görecekler” dedi.

Çanakkale Belediye başkanı Ülgür Gökhan ise; "Güzel Sanatlara yetenekli gençlerimizin daha iyi koşullarda eğitim alması için kentimize yeni bir Güzel Sanatlar Lisesi kazandıran Akçansa’ya çok teşekkür ediyorum" dedi.

Sabancı Holding Ceosu Mehmet Göçmen ise törende; “İstanbul da Çanakkale de boğaz üzerinde ama niye tarih boyunca hep Çanakkale neden İstanbul’dan daha geri kalmıştır diye düşünürüm. Yeni köprü ile beraber Çanakkale Türkiye’nin sadece sanayi merkezi değil; çok önemli sanat, kültür ve eğitim merkezi olarak konumlandırmamız lazım. Eğitime verdiğimiz katkıyı çok önemsiyoruz. Güzel sanatlar bir ülkenin sadece büyümesi için değil, gelişmesi için kültürel dönüşümü için de çok önemlidir. Bu eser bu şehre kazandırıldı. Bu eser artık hepimize emanet. Artık top gençlerde. Onlar kendilerine tanınan bu fırsatla çıtayı daha da yukarıya çıkaracaklar ve biz de onları bu sefer Sabancı Vakfı üzerinden desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Barbaros Mahallesi Prof. Dr Ümit Serdaroğlu Caddesi üzerinde geçtiğimiz yıl yapımı tamamlanan AkçanSA Güzel Sanatlar Lisesi’nin açılış töreni, okul bahçesine kurulan çadırda yapıldı. 6 bin metrekarelik alana inşa edilen AkçanSA Güzel Sanatlar Lisesi’nde 40 bireysel derslik, 2 büyük derslik, fotoğraf ve film çekim atölyesi, heykel atölyesi, kayıt yayın odası, Türk Müziği koro çalışma dersliği, orkestra salonu, grafik tasarım atölyesi, desen atölyesi, resim atölyesi, tonmayster odası, kültür dersliği, teknoloji atölyesi, temel eğitim atölyesi bulunuyor.

Öğrenciler tarafından yapılan müzik dinletisi ile başlayan açılış töreni, katılımcıların konuşmaları ve plaket takdimi ile devam etti, kurdele kesimi ile son buldu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum