Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ADATEPE ORTAOKULU KUŞLARA BİR DAMLA UMUT PROJESİ

Yurtiçi ve yurtdışından yüzlerce öğretmen “Kuşlar doysun çocuklar gülsün” sloganıyla yola çıktı. Havaların soğumasıyla birlikte aç kalan kuşlar için ağaçları yemliklerle ve yuvalarla donatmak üzere 81 ilden okullar projeye destek verdi.

ADATEPE ORTAOKULU KUŞLARA BİR DAMLA UMUT PROJESİ
30 Aralık 2019 - 13:10

Bu projeye Çanakkale’den katılan Lapseki’ye bağlı Adatepe Ortaokulu öğrencileri yemlikleri okullarında hazırlarken hem bu işin yapımını öğrendiler hem de kuşlar hakkında bilgi edindiler.

Adatepe Ortaokulu öğrencileri Antalya Alanya’daki Mahmutlar Kılıçarslan İlkokulu Müdürü Fatma Ayan’ın başlattığı ve Ulusal bir hal alan projeye Adatepe’ye bağlı Emek Tatil sitesindeki ağaçlara yuva ve yemlikleri asarak destek verdi. Doğadaki kuşlara 50 yuva ve onlarca yemlik ile hazırlanan öğrenciler projenin her aşamasında kendi yaşadıkları çevreye katkı vermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Adatepe Ortaokulunda bu projeyi yürüten Fen Bilimleri Öğretmeni Cansu Yeşilkaya Gökal,amacımız bu farkındalığı öğrencilerimize kazandırmaktı.Bunu başardığımıza inanıyorum.Kuşlar için öğrencilerimiz kendi elleriyle yemlikleri hazırladılar.Astığımız bu yemlikler belki doğadaki kuşların ihtiyaçlarını bir gün bile karşılamayacak bunu biliyoruz fakat adı üstünde ‘kuşlara bir damla umut’ olabildiysek,çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılayabildiysek ne mutlu bizlere.Doğadaki dostlarımızı unutmayalım.Destek olan herkese teşekkür ediyorum ifadesini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum