Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

A101 BU CESARETİ KİMDEN ALIYOR?

“Türkiye’nin en büyük zincir marketiyim” diye övünen A101 kaçak köçek iş mi yapıyor ki; Güzelyalı şubesi açıldıktan bir hafta sonra kapatıldı.

A101 BU CESARETİ KİMDEN ALIYOR?
02 Ekim 2019 - 12:58

Ağustos ayının ilk günleri. Güzelyalı’da A101 şube açmak için ana yolun üzerinde kiraladığı bir dükkanı genişletmek için harıl harıl çalışıyor. Göz açıp kapayıncaya kadar  60m²’lik dükkan biranda 200 m²’ye çıkıyor. Güzelyalı sakinleri “A101 bu cesareti nereden alıyor” diye sormaya başlayınca Belediye kapatılan alanın eski haline getirilmesini istiyor.

1.Göz göre göre A101 bir binanın altını büyüterek kapattı ve ardından Belediye bu kapalı alanları söktürdü. Sonra tekrar kapatıldı ve market açıldı.

Söküm başlıyor ve market alanı eski halene getiriliyor. Birkaç gün sonra bire bir kapatma yeniden yapılıyor ve ardından da market hizmete giriyor.

2. Ağustosun son günleri A101 Güzelyalı köyünde kapılarını açtı.

Bir hafta sonra A101’in kapısına zabıta dikiliyor ve işlem yapıyor. Market kapısına kilit vurmadan önce müşterilerini “2 Eylül’de kapanıyoruz” diye uyaran A101, 2 Eylül 2019 Pazartesi günü kapılarını kapatıyor. Bir süre kapalı kalan market, ürünlerin taşınmasıyla birlikte söküm ikinci kez başlamış başlıyor.

3. 2 Eylül 2019 Pazartesi, A101 kapısına “” Eylül’de kapanıyoruz” diye uyarı yazısı astı.

Şimdi burada yanlış olan neydi ? İlk anda kaçaktı, söküldü.

4. A101 Güzelyalı’da alan büyüterek açtığı marketi yasal değilse, o zaman Dardanos’taki şubesi nasıl yasal oluyor ?

O zaman ikinci kez neden aynı hale getirildi. A101 göz göre kaçak market mi açmıştı. Burada eksik olan neydi ki; 2 Eylül’de kapılarını kapatmak zorunda kaldı.

O zaman bu da mı kaçak?

Güzelyalı’da kaçak olarak tanımlanan  A101 zincir marketin Çanakkale’de pek çok şubesi var. Bunlardan biri de Dardanos’ta.  Vatandaş, soruyor. “Eğer Güzeylalı A101 kanunsuz olarak genişletme yaptığı için kaçak duruma düştüyse Dardanos şubesi nasıl yasal” sorusunu soruyor.

Gerçekten bu nasıl bir uygulama.

Güzeylayı’da kaçak olan şube, Dardanos’ta nasıl yasal oluyor ?

YORUMLAR

  • 0 Yorum