Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"9. ŞEHİTLERE SAYGI SÜRÜŞÜ"

18 Mart Motosiklet Derneği tarafından organize edilen “Şehitlere Saygı Sürüşü” nün bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilecek. Sürüşe 2 binin üzerinde motosiklet sürücüsünün katılması bekleniyor.

"9. ŞEHİTLERE SAYGI SÜRÜŞÜ"
23 Mart 2024 - 18:04
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümü dolayısı ile, 18 Motosiklet Derneği’nin organizasyonu ile, “Şehitlere Saygı Sürüşü” Pazar günü gerçekleştirilecek.
Pazar günü Eceabat’tan başlayacak olan sürüş Abide’de sona erecek. Bu yıl Şehitlere Saygı Sürüşü’ne 2 binin üzerinde motosiklet sürücüsünün katılım göstermesi bekleniyor.
Şehitlere Saygı Sürüşü hakkında bilgi veren 18 Mart Motosiklet Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Erkabadayı, “Bu bizim, “Şehitlere Saygı Sürüşü” adı altında yaptığımız 9’uncu etkinliğimiz. Her yıl 81 ilden çeşitli motosiklet sürücüleri Çanakkale’ye geliyor. Hep birlikte Eceabat’tan kalkış yaparak Abide’ye kadar sürüş gerçekleştiriyoruz. Orada Mevlid-i Şerif okuturuz, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, katılımcılara ikramda bulunulur. Bugün sürüşten bir gün önce Truva Atı önünde toplanıyoruz. Gelen misafirlerimiz ile tanışırız ve bir ihtiyaçları olup olmadıklarını sorarız. Bu yıl 9’uncu etkinliğimiz ve bundan sonra da devam edecek. Yarın gerçekleştirilecek Şehitlere Saygı Sürüşüne bu yıl 2 bin kişinin üzerinde katılım olacağını tahmin ediyoruz. Daha önceki rekorumuz 7 bindi ama tabi ki bu durumlar hava şartlarına bağlı. Bizler Çanakkale ruhunu yaşatmak için motosikletçiler olarak bütün bun etkinliği elimizden geldiğince sürdürmeye çalışacağız” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum