Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

72 milletten insanıyla ünlü Tarlabaşı

"İstanbul'un ucuz uyuşturucu merkezi" gibi kötü bir şöhretle de baş etmeye çalışan semt yeni bir çehreye kavuşturulmak üzere "kentsel dönüşüme" alınır. Bu haliyle dizilere, kitaplara, filmlere ev sahipliği yapan semt kendisine sahip çıkamaz.

72 milletten insanıyla ünlü Tarlabaşı
20 Kasım 2018 - 11:56

Bolca perukçunun, oto tamircisinin olduğu, bir o kadar da ilginç insanın, farklı etnik kimliklerin birarada yaşayabildiği bölgede kentsel dönüşümü desteklerken kimileri de restorasyon yapılarak semt sakinlerinin yaşantılarına devam etmesi taraftarı. Restorasyondan yana olanlar tepkilerini farklı şekillerde dile getiriyor. Bazıları belgesel çekiyor, bazıları bölgeyi fotoğraflıyor. 

İnsanlar günlük yaşamlarını ölümsüzleştirirken, dışarıda bir yerlerde, fotoğrafın büyülü dünyasına giremeyen kara delikler büyüyor; yanı başımızda yok olan Tarlabaşı gibi. Girilemeyen o sokaklara Ali Özilk kepçenin vurulmasının ardından girmiş ve etkileyici fotoğraflar yakalamış. Usta fotoğrafçı 1,5 yıl boyunca Tarlabaşı'nı mesken tutarak semtin yaşadığı süreci kare kare kaydetmiş. Kahvehanelerden birahanelere, barlardan pavyonlara yazgılarına tanıklık ettiği, yaşamlarına eşlik ettiği Tarlabaşı ve sakinlerinin tam 30 bin kare fotoğrafını çekmiş. Ali Öz, bu fotoğraflardan oluşan bir seçkiyi en son Selanikte sanatseverlerle buluşturdu. Bu süreçte Başkan Mutan’ın fotoğraf sanatına ilgisini öğrenen Öz, aynı sergiyi Kepez Belediyesi Turhan Mildon Kültür ve Sanat Merkezinde açma arzusunu iletti.

Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan “ En Son Atamızın doğum yerinde sergilenen, kentsel dönüşüm gerçeğini gözler önüne seren eserleri Kepez’de Çanakkalelilerle buluşturmaktan ayrıca ünlü gazeteci Ali Öz’ü kentimizde misafir etmekten mutluluk duyuyorum. Sergi 27 Kasım Salı günü saat 17.00 açılış kokteyli ile başlayacak ve on gün süre ziyaret edilebilir. Tüm sanatseverler davetlimizdir” dedi.

 

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum