Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

3 HELİKOPTER BİN PERSONEL HAZIR

Geçtiğimiz yıllara göre, daha fazla imkanla gerçekleşen tatbikata, 1 helikopter, 10 dozer, 9 greyder, 53 arazöz, 25 ilk müdahale aracı, 17 su ikmal aracı katıldı.

25 Mayıs 2022 - 12:35
Karacaören kırsalında, saat 10.30’da gerçekleşen tatbikata Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Dr. Gökhan. Baştürk, İl AFAD Müdürü İbrahim Tarı, GESTAŞ Genel Müdürü Mahir Sevinç ve askeri personel katılım gösterdi.

“TÜM HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLADIK”
Tatbikatı değerlendiren Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, “Bölgemizde bu sene 3 helikopter, görev yapacak. Bölgemizde yaklaşık bin personel ile bu sene ki yangınlara müdahale etmek için tüm hazırlıklarımızı tamamladık.

ÖNCE HAVADAN SONRA KARADAN MÜDAHALE
Bu tatbikatta tüm kurumlar arası koordinasyonun sağlanması ve diyaloğun arttırılmasını küçük bir yarışma ile taçlandırmaya çalıştık. Tatbikat kapsamında öncelikle çıkan bir orman yangınına havadan nasıl müdahale edileceğini ardından yer ekiplerinin müdahalesi, kontrol altına alınması ve soğutma çalışmalarının yapılması ile ilgili tatbikat yapıldı. Su perdeleri nasıl oluşturulacak. Küçük yangınlarda koruma nasıl yapılacak bununla ilgili tatbikatlar yapıldı.

“ÇANAKKALE BÖLGEMİZDE YAŞAYAN İNSANLAR ÇOK DUYARLILAR”
Çanakkale bölgemizde yaşayan insanlar çok duyarlılar. Geçtiğimiz yıl kritik bir yangın sezonu geçirmiştik. Bölgemizde çok ciddi bir sıkıntı olmadı.

Bunda başta Çanakkale’de yaşayan vatandaşlarımızın çok katkısı oldu. Çok dikkatli ve titiz davrandıklarını düşünüyorum.

Aynı hassasiyetin bu sene devam etmesini, ormanlarda ateş yakılmamasını, tescilli olmayan yerde piknik yapılmamasını, ormanlara çöp atılmamasını herhangi bir yerde yangın çıkma ihtimali olduğunu gördükleri zaman ücretsiz orman yangın ihbar hattına bildirmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.


Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum