Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

24.KURULUŞ YIL DÖNÜMLERİNİ KAHVALTIYLA KUTLADILAR

Eğitim Sen Çanakkale Şubesi üyeleri Dabakoğlu’nda düzenlenen kahvaltılı bir etkinlikte bir araya geldiler.

19 Ocak 2019 - 17:23 - Güncelleme: 19 Ocak 2019 - 17:34

Eğitim Sen Çanakkale hem 24. Kuruluş Yıl dönümlerini kutlamak hem de birinci dönem eğitim maratonunun tamamlanması vesilesiyle kahvaltılı bir etkinlikte bir araya geldiler. Bugün saat 10.30’da Dabakoğlu’nda düzenlenen etkinlikte Şube Başkanı Filiz Savaş önemli açıklamalarda bulundu.

Savaş, geçtiğimiz yarı yıl ile ilgili uzmanlarca hazırlanan raporlarda tespit edilen eğitim sisteminde yaşanan çarpıklıkları kamuoyu ile paylaştı.

Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Filiz Savaş, “Eğitim Sen’e gönül veren siz üyelerimizi ve ailelerimizi sevgiyle selamlıyorum. Hem Eğitim Sen kurumumuzun 24. Kuruluş Yıldönümü hem de dün itibariyle kapatmış olduğumuz birinci dönemin adına kahvaltı etkinliğimizde buluştuk. Bütün katılanlara teşekkür ediyorum. Sorunlar önümüzde çığ gibi büyürken içimiz buruk bir şekilde birinci dönemi tamamladık.

Ne yazık ki hala Eğitim Sistemi’ne kalıcı bir çözüm getirilemedi. Her dönem olduğu gibi bu bitirdiğimiz dönem içinde Genel Merkezimiz tarafından bir rapor oluşturuldu. Senelerdir aynı şekilde Eğitim Sen’in uzmanlarca hazırlamış olduğu raporları tutuluyor. Bu raporlarda; ikili eğitim sorunu, niteliksiz eğitim hizmeti, eğitimin ticarileştirilmesi, kalabalık sınıflar, karma eğitim karşıtı uygulamalar, taşımalı eğitim, altyapısı yetersiz okul binaları, eğitimcilere yönelik saldırılar, gerici-dinci vakıf ve derneklerle imzalanan protokoller, ataması yapılmayan eğitimciler, sözleşmeli öğretmenler konuları yer aldı.

Eğitime ayrılan bütçe konusu da dahil olmak üzere Eğitim Sistemi ile ilgili hiçbir şekilde net adımlar atılmadı. Bizler yılmadan çocuklarımızın geleceklerine sahip çıkmak amacıyla mücadelemize devam ediyoruz” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum