Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

2020'NİN İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

2020 yılının ilk Belediye Meclis toplantısı dün Çanakkale Belediyesi meclis salonunda yapıldı. Toplantının başlangıcında bir gelenek haline gelen, mecliste bulunan partilerin grup başkanvekilleriyle pasta kesimi gerçekleştirildi.

2020'NİN İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
08 Ocak 2020 - 11:46

Toplantının devamında konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Avustralya yangını, kadın cinayetleri konusu ve proje kapsamında Çanakkale Gelibolu’nun da içerisinde yer aldığı Kanal İstanbul konularına değindi.

2020 yılının ilk Belediye Meclis toplantısı dün saat 18:00’da başlayan oturum ile Çanakkale Belediyesi meclis salonunda yapıldı. Toplantının başında gelenek gereği, mecliste bulunan partilerin grup başkanvekilleri ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan bir araya gelerek pasta kesimi gerçekleştirdi. Ayrıca Belediye Meclis üyelerine Çanakkale Belediyesi’nin seramik atölyesinde üretilen fincan takımı hediye edildi. Ardından mecliste üç adet video gösterimi yapıldı. Videolarda Çanakkale Belediyesi seramik atölyesi, Çanakkale Belediyesi tarafından üretilen karakılçık tohumu ve Ege&Marmara Çevre Belediyeler Birliği (EMARÇEB) toplantısı hakkında yapılan kayıtlar yer aldı. Ardından geçtiğimiz ay Çanakkale Belediyesi’nin önünde muhtarların köylüler ile yaptığı eylemi hatırlatan Başkan Gökhan; “ben kimseye iş sözü vermedim” dedi. Toplantının devamında Avustralya’da yaşanan yangına değinen Gökan, Avustralya’da yaşayan Volkan Demir’in, Çanakkale Belediyesi itfaiye müdürlüğüne yolladığı mektubu okudu. Demir’in yolladığı mektupta manevi desteğin önemine değiniliyor. Demir mektubunda Çanakkale Belediyesi’nin twitter hesabından bir destek videosu gönderilse ne kadar güzel karşılanacağını ifade ediyor. Başkan Gökhan, bu konuda harekete geçtiklerini ve bir video hazırladıklarını belirtti. Ardından, Avustralya yangını hakkında hazırlanan video mecliste gösterildi. Hazırlanan videoda, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın ve Çanakkale itfaiyecilerinin destek mesajı yer alıyor. Konu hakkında açıklamada bulunan Gökhan; “Dünya hepimize ait. Avustralya’da bizim, Türkiye’de onların. Rusya’da, Amerika’da bizim. Sonuçta dünya Allah tarafından insanlara vakfedilmiş bir doğa harikası. Biz onu yok etmemek durumundayız. Yok olmasına seyirci kalmamak durumundayız. Böyle kazalar olduğunda bundan üzüntü duymamız lazım.” dedi.

“KİMSE BİR KADINA EL KALDIRMAYA CESARET EDEMEZ”

Gittikçe artan, Türkiye’nin kanayan yarası kadın cinayetleri konusuna da değinen Başkan Gökhan şunları söyledi; “Biz Türk’üz. Türk’te kadına saygı hanım kelimesiyle ön plandadır. Kadını ikinci sınıf gören ve yok sayan anlayış Arap kültürüdür. Kadınlarımıza saygı göstermek bizim genlerimizde var. Yeni bir şey icat etmiyoruz. Eğitim sistemimize bu bilince ulaştırırsak kimse bir kadına el kaldırmaya cesaret edemez.”

“ÇANAKKALE’DEKİ KANALI ANLAYAMIYORUM”

Kanal İstanbul ÇED raporunda Çanakkale’nin de yer aldığı konusunu anımsatan Başkan Gökhan; “Şu Çanakkale’yi bir rahat bırakmıyorlar. Kazdağlarını, denizlerini rahat bırakmıyorlar. Ancak şehitler çarpıyor onları, Çanakkale’ye dokundukları an çarpılıyorlar. Kanal İstanbul noktasına geldiğimizde tartışmalar devam ediyor. Çanakkale’deki kanalı anlayamıyorum. Tartışmasını da komik buluyorum. Niye o kanaldan geçsin? Hiçbir mantığı yok, külfet.” dedi. Montrö tartışmalarının altını çizen Gökhan, Montrö anlaşmasının sadece boğazlarla bir ilgisi olmadığını belirterek, Kanal İstanbul’un Montrö anlaşmasına bir çözüm olamayacağını söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum