Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN GELENLERİN MÜCADELESİNİN ADIDIR KÖY ENSTİTÜLERİ"

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği, Köy Enstitüleri’nin kuruluşunun 83. Yıl dönümünde Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen Çelenk Sunma Töreni’nin ardından basın açıklaması yaptı.

"ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN GELENLERİN MÜCADELESİNİN ADIDIR KÖY ENSTİTÜLERİ"
17 Nisan 2023 - 15:19
Gelecek Partisi Kültür ve Turizm Politika İzleme Kurulu Başkanı ve CHP Çanakkale Milletvekili Adayı Yeşim Karadağ, CHP Çanakkale Milletvekili Adayı Tuğberk Güzel, TİP Çanakkale Milletvekili Adayı Ayfer Gül, CHP Çanakkale İl Başkanı Güler Koçer, Demokrat Parti İl Başkanı Sertaç Ekmekçi, CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay’ın da katıldığı basında açıklamasında Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Şube Başkanı Yüksel Özdemir “Köy Enstitüleri, geçmişteki yarınımızdır. Kazanımları hâlâ günceldir. Pek çok konuda hâlâ esin kaynağımızdır. Mücadeleleri ve yaratıcılıkları esin kaynağımızdır. İmece ruhu, üretme, paylaşma, dayanışma, kardeşlik, karma eğitim, kız çocuklarının okutulması, imkânsızı imkân haline getirenlerin, yaratıcılıkla zorlukların üstesinden gelenlerin mücadelesinin adıdır Köy Enstitüleri…

“AYDINLANMA IŞIĞI SÖNMESİN”
Kuruluşunun 83’ncü yılında Köy Enstitüsü imecesinin yaratılmasının yolunu açan büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun efsane Milli Eğitim Bakanı Mustafa Necati’yi, Köy Enstitüleri’nin kurulmasında büyük emek harcamış olan Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’yü, Milli Eğitim Bakanları Saffet Arıkan ve Hasan Ali Yücel’i, Köy Enstitülerinin kuramcısı ve uygulayıcısı, adını dünya eğitim tarihine altın harflerle kazıyan eğitim devrimcisi İsmail Hakkı Tonguç’u ve bu imeceye katkı sunan tüm Köy Enstitülüleri ve gönüldaşlarını saygıyla selamlıyoruz! Aydınlanma ışığı sönmesin, Köy Enstitülerinin 83’üncü yaşı kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum