Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ZAFER HAFTASINA ÖZEL OYUN

Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonunda Sivas Devlet Tiyatrosu “ŞAFAK: 1919” adlı oyunu peş peşe 3 gün sahne alacak.

ZAFER HAFTASINA ÖZEL OYUN
14 Şubat 2020 - 10:47

Çanakkale 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde, “ŞAFAK: 1919″ adlı oyunu sahnelenecek. Etkinlik ayrıca öze olarak; 17 Mart 2020 Salı, 18 Mart 2020 Çarşamba ve 19 Mart 2020 Perşembe günleri gerçekleştirilecek. ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu’nda sahnelenecek oyun hakkında verilen bilgide; ”Tam Bilet: 9 TL, Öğrenci: 6 TL, Saat: 20:00, 3 gün de aynı saatte gösterim yapılacaktır. Bilet satışı İskele Meydanı Turizm Danışma Ofisinde 18 Şubatta başlayacaktır” denildi.

OYUNUN KONUSU

Balkan Savaşı, 1. Dünya Savaşı ardından, Çanakkale Savaşı ve Zaferi ile işgal devletleri aldıkları yenilgiyi içine sindiremezler. Özellikle İngilizler bir bir yurdumuzu işgal ederek, bağımsızlıklarını ilan ederler. Bu noktada, bir milletin kurtuluşu ve bağımsızlığı için Cumhuriyetimizin kurucusu MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ve arkadaşları bir milli mücadele ruhu yaratırlar. Bunun için ilk durak Samsun’dur ve başlangıç noktası olan Samsun’dan, son kongre olan Sivas Kongresi’yle noktalanan süreci anlatır 1919: Şafak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum