Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"YETERLİ Mİ? DEĞİL"

Çanakkale Belediyesi’nde çalışan emekçilerin maaşları ve hakları için Belediye ve DİSK Genel İş masaya oturdular. Aylardır süren görüşmelerin ardından ortak noktaya gelindi ve Belediye Çalışanları Sosyal Tesisleri’nde imza töreni yapıldı.

"YETERLİ Mİ? DEĞİL"
01 Nisan 2022 - 12:38
Gerçekleşen tören Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Disk Genel İş Temsilcisi Metin Ceylan, Çanakkale Kentsel Hizmetler Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sürücü, Hizmet Grupları Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Yurttaş, Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, Belediye Başkan Yardımcısı Özleyiş Çetin, Belediye Başkan Yardımcısı Handan Özyayla Kenar, Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Erdal Gezen, Eğitim Sen Şube Başkanı Yasin Hacımusalar ve belediye personelleri katıldı.
“995 İŞÇİNİN HAKLARI İÇİN BURADAYIZ”
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Hem belediyenin 208 daimi ve 102 geçici işçisi var. Onlarla ilgili, kentsel hizmetlerin 655 işçisini kapsayan, aynı zamanda da hizmet gruplarının 30 işçisi, ÇAKAB’ın 9 işçisi toplam 995 işçinin hakları için buradayız. Uzun bir görüşme süreci geçti. Çeşitli oranlarda artışlar yapıldı. Genelde yüzde 47 ile 57 arasında bir artış yapıldı.
“SENDİKA YÖNETİCİLERİ MÜCADELE ETTİLER”
Burada, bugün ki enflasyonist ortamda bu yeterli midir? Değildir. Bu ayın sonunda yeni enflasyon açıklanacak, muhtemelen yüzde 60’ın altında çıkmayacak. Elbette ki biz bunun daha fazlasının olmasını isteriz. Enflasyon oranına baktığımızda yüzde 70’ler, 80’ler oranında yapılması lazım ama bir yerde de bütçe kısıtlaması var. Bizim belli oranlarımız var. Yüzde 30 ve 40 oranlarını geçemiyoruz. Sonuna kadar mücadele ettik. Burada başka tedbirleri de almamız lazım. Yeni memur ve işçi alınması söz konusu. Hükümetin öngördüğü bir artış olabilir. Sendika yöneticileri, başta Metin arkadaşımız olmak üzere, mücadele ettiler. Gayret gösterdiler. Bizim arkadaşlarımız da buna ayak uydurmak için mücadele ettiler.

“ORTAK NOKTAYI BULDUK”
Ortak noktayı bulduk. Yeterli değildir ama belediyemizin gelirleri noktasında da bir azalma var. İnşaat ruhsatları, inşaat işleri yavaşladı. Elde ettiğimiz gelirler, özellikle pandemi döneminden bu yana azaldı. İlave, ekstra harcamalarımız oldu. Onun için bu bütçemizi dengelemek noktasında, karşılıklı görüşmeleri tamamladık.
“EN DÜŞÜK NET MAAŞ 5.479 TL OLARAK TESPİT EDİLMİŞTİR”
Şu an itibari ile belediyemiz ve iştiraklerinde çalışmakta olan emekçi arkadaşlarımızın en düşük net maaşı 5.479 TL olarak tespit edilmiştir. En düşük net maaş 5.479 TL’dir. Bu noktada ülke ekonomisinin bu şekliyle, özellikle gıda ürünlerinde, elektrikte, doğalgazda, çocukların masraflarındaki artışlar, tek maaşla 5.479 TL ile bir şey ifade etmediği aşikardır” açıklamasında bulundu.
“YARARLANACAK EMEKÇİ SAYIMIZ 1050 KİŞİDİR”
DİSK Genel İş Çanakkale Temsilcisi Metin Ceylan, toplu iş sözleşmesi töreninde yapmış olduğu konuşmasında, “Bugün burada Çanakkale Belediyesine bağlı,  Kadrolu İşçilerimizin, Çanakkale Kentsel Hizmetler Şirketinin, Çanakkale Hizmet Grupları Şirketinin ve Çanakkale Katı Atık Yönetim Birliğinin Toplu İş Sözleşmelerinin imza töreni için bir araya geldik. Bu sözleşmelerden yararlanacak emekçi sayımız 1050 kişidir.
“HAKKIMIZI SONUNA KADAR KULLANDIK”
Toplu sözleşmeler pazarlık masalarıdır, sendika olarak insanca yaşayacak bir ücret talep etme  hakkımızı sonuna kadar kullandık. Bu sözleşmenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan’ a, kurmaylarına ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim.

“UMUDUMUZ GÜN GEÇTİKÇE BÜYÜYOR”
Emek ve demokrasi mücadelesinde olan herkesle aydınlık bir gelecek için, emeğimizin hakkı için, demokrasi için, adalet için mücadelemizi omuz omuza sonuna kadar yürüteceğiz. Emek dostlarımızla kazanımlarımız ve umudumuz gün geçtikçe büyüyor.
Bizler adaleti, demokrasiyi hep birlikte talep edeceğiz. Hem kıdem tazminatımıza dokunma diyeceğiz hem de İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz diyeceğiz. Hem kadro hakkımızı sonuna kadar talep edeceğiz hem de ülkemizin, çocuklarımızın geleceği için mücadelemizi büyüteceğiz.
“MEMLEKETİMİZİN AYDINLIK GELECEĞİNE YAPI TAŞI OLMASINI DİLERİM”
İmzalanan bu toplu iş sözleşmeleri zor koşullara rağmen emekçilere nefes aldırdığı için çok kıymetlidir. Sözleşmelerin emekçilerimize Çanakkale Belediyesine, Çanakkale Halkına ve memleketimizin aydınlık geleceğine yapı taşı olmasını dilerim.
“İKRAMİYELER DAHİL 5.450 TL OLMUŞTUR”
Toplu İş Sözleşmeleriyle birlikte, 01.01.2022 tarihinden itibaren geriye dönük olarak ücretlerimiz % 40 ila % 55 arasında değişen oranlarla arttırılmış,  Çanakkale Belediyesinde en düşük işçi ücretimiz ikramiyeler dahil 5450 TL olmuştur. Emekçilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diler, emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum