Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

YENİLİKÇİ ENERJİ ÇÖZÜMLERİNİN SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEKTEKİ ROLÜ KONULU KONFERANS GERÇEKLEŞTİ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) Yenilikçi Enerji çözümlerinin “Sürdürülebilir Bir Gelecekteki Rolü” konulu konferans düzenlendi.

14 Mart 2020 - 11:38

Rektörlük Konferanslar Dizisi kapsamında Troia Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansta TÜBA Asli Üyesi ve Enerji Çalışmalar Grubu Yürütücüsü Prof. Dr. İbrahim Dinçer konuşmacı olarak yer aldı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Özden, Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Prof. Dr. Suat Uğur, akademik ve idari personel ile öğrencilerin katıldığı konferans, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ÇOMÜ kısa tanıtım filminin izlenmesi ile devam etti.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan konferansın açılış konuşmasında, “Gerek ülkemizde gerek dünyada gelişme, sosyal barış, ekonomi ve kültür alanlarının enerji konusunun sürdürülebilir çerçevesinde ele alınmasına yönelik böyle bir fırsatı bize sağladıkları için başta Üniversite Rektörlüğüne, Prof. Dr. İbrahim Dinçer’e, AKÇANSA ve ilgili personele teşekkür ederim. Umarım bu tür çalışmaları daha geniş perspektiflerde daha fazla yapma olanağı bulunuruz” dedi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ise enerji bakımından Çanakkale’nin önemli avantaja sahip illerden biri olduğunu ifade ederek şunları aktardı:

“Enerji alanında üniversitemizin değişik birimlerinde çok önemli çalışmalar yapılıyor. Bu anlamda üniversite olarak Yüksek Öğretim Kurumu nezdinde Enerji Enstitüsü kurma girişimimiz oldu ve olumlu sonuç alacağımıza inanıyoruz. Üniversitemizin, ülkemizin enerji çalışmalarını desteklediğini biliyoruz ve enerji alanında başarılı olmak için elimizden geleni yapıyoruz.”

Konuşmaların ardından TÜBA Asli Üyesi ve Enerji Çalışmalar Grubu Yürütücüsü Prof. Dr. İbrahim Dinçer’in Yenilikçi Enerji Çözümlerinin Sürdürülebilir Bir Gelecekteki Rolü konulu konferansına geçildi.

Enerji ve hidrojen alanlarında yaptığı çalışmalar ile bilime katkı sağlayan Prof. Dr. İbrahim Dinçer yaptığı konuşmada insanlığın en önemli meselelerinden biri olan enerjinin, günümüzün kaçınılmaz bir değeri olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Dinçer, enerji üretimi ve tüketiminin her geçen gün daha kritik bir hale geldiğini ve enerji kaynakları için ihtiyaçlar doğrultusunda entegre sistemler oluşturulmasının önemli olduğunu vurguladı. Ülke olarak daha etkin ve verimli enerji kullanımı için çoklu üretim sistemlerine geçmemiz gerektiğini belirtti.

Konferans, soru-cevap ve hediye takdimiyle sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum