Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

YELKENCİ KADINLAR ÇANAKKALE'YE ULAŞTI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yılı dolayısıyla hayata geçirilen "Türk Kadınının 100. Yıl Seyri" projesi kapsamında Muğla'nın Bodrum ilçesinden yola çıkan yelkenci kadınlar Çanakkale'ye ulaştı.

30 Nisan 2019 - 13:55

Çanakkale'ye ulaştıklarında Abide'yi de selamlayan Yelkenci kadınlar seyir güzergahında bulunan Çanakkale'de, Belediye meclis üyesi Birten Sarıbaş tarafından karşılandı.

Kadın yelkencilerin bulunduğu "Tutku mm" isimli 13 metrelik teknenin kaptanı Neşe Hasipek, gazetecilere yaptığı açıklamada;  “23 Nisan'da Bodrum'dan yola çıktık. Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. Yılında Samsun'da olmayı hedefliyoruz. 18 Mayıs'ta Samsun'da olacağız. 19 Mayıs'ta da Deniz Kuvvetlerinin hazırladığı anma törenlerine katılacağız. Uzun seyir yapan tek kadın teknesiyiz. Samsun'daki törenlerden sonra Hopa'ya kadar devam edeceğiz ve dönüşe geçeceğiz. 70 gün sonra, 1 Temmuz'da da Bodrum'da olacağız. Üç kişilik ana ekibimiz var ama yolculuk sırasında bize sürekli katılan arkadaşlarımız oluyor. Sayımız 20'yi geçiyor böylece. Bu proje ile aynı zamanda kadınların da yelkeni sevmelerini istiyoruz. Biz, 50 yaş üzeri kadınlarız. Biz yapıyorsak, herkes yapabilir diyoruz. Ayrıca, sözde değil, özde Atatürk'ün izindeyiz diyerek, yola çıktık” diye konuştu.

Kadın yelkenciler Çanakkale'nin ardından, İstanbul, Ereğli, Amasra, İnebolu, Sinop, Samsun, Ünye, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa'nın da aralarında bulunduğu 20 farklı noktada mola verecek.

Aynı rotada dönüşe geçecek ekip, eylülde gerçekleştirmeyi planladıkları "Türk-Yunan Kadınları Barış Seyri" projesinin çalışmaları için Midilli, Sakız, Sisam ve Kalimnos adalarına uğrayıp 1 Temmuz'da Bodrum'da olmayı planlıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum