Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

YAVRU KÖPEKLER SÜTANNELERİNE KAVUŞTU

Biga Belediyesi geçici hayvan bakımevine getirilen anneleri ölmüş yavru köpeklere, özverili çalışmayla emzirebilecek köpek bulundu.

YAVRU KÖPEKLER SÜTANNELERİNE KAVUŞTU
26 Ağustos 2019 - 10:08

Sosyal medya üzerinden anneleri ölen yavru köpekleri Biga Belediyesi geçici hayvan bakımevine getirdiğini duyuran vatandaş, yavruları barınak çalışanlarına teslim etmişti. Barınakta çalışan Biga Belediyesi personeli tarafından bakıma alınan yavru köpeklere, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan özel olarak ilgi göstermiş ve köpek yatağı, mama ile biberon desteğinde bulunmuştu.

Twitter üzerinden etkileşime geçen Başkan Erdoğan, "Sevgili arkadaşlar; ekiplerimiz yavru can dostlarımıza yönelik özel çalışma yapıyor. Hepimiz iyi biliyoruz ki yavrularımız için emzirebilecek anne köpek bulmamız veya sahiplendirme yapmamız hayati önem taşıyor. Bu konuda siz de bize yardımcı olur musunuz?" ifadelerine yer vererek bir video paylaşmıştı. Yapılan çağrı ile sosyal medyada oluşan ve yerel basında yapılan haberlerle sütanne aranmaya başlanmıştı.

Herkesi memnun eden ilgi sonrası bu kez yavruları hayata bağlayan bir gelişme yaşandı. Bir yandan özveriyle yavrulara bakan barınak personeli titiz çalışmasıyla yavru köpeklere bakabilecek yeni doğum yapmış ve yavruları büyümüş olan anne sokak köpeği buldu. Görevliler tarafından barınağa getirilen anne köpek, daha iki haftalık kadar olan yavruları kabul ederek emzirmeye başladı.

Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “İnsanlar kadar yaşam hakkına sahip can dostlarımız hayvanlarımıza yönelik çalışmalarımızı vicdan ve merhamet duygusuyla hareket ederek yapıyoruz. Yavru köpeklerimize personelimiz ne kadar özveriyle baksa da hayati derecede anne sütüne ve sıcaklığına ihtiyaçları vardı. Çok şükür barınakta görevli arkadaşlarımızın titiz çalışmasıyla emzirebilecek anne köpek bulundu ve inşallah yavrularımız hayata tutunacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca yeni hizmete aldığımız 0543 319 11 12 telefon numaralı ‘Alo Barınak’ hattımızla vatandaşlarımız şikayet ve önerilerini iletebilirler” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum