Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

YAPILAN ANONS ÇAN HALKINI KORKUTTU!

Çan’ın Maltepe ve Karakoca köylerinde, Corona virüsü tedbirlerinin ardından camiilerden yapılan ‘Sokağa çıkmayın’ anonsu halkı tedirgin etti.

YAPILAN ANONS ÇAN HALKINI KORKUTTU!
27 Mart 2020 - 22:00

Konu ile ilgili açıklama yapan Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, “Alınan karar karantina değil. Her iki köyde de Corona vakaları ve KOAH gibi solunum yetmezliği yaşayan hastalar olduğu görüldüğünden, halkın sokağa çıkmaması için bir uyarı yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Çan’ın Maltepe ve Karakoca köylerinde görülen Corona virüsü şüphelerinin ardından iki köyde de çok sayıda kişi hastanede tedavi altına alındı. Durum böyle olunca, akşam saatlerinde camiilerden halka yönelik yapılan ‘sokağa çıkmayın’ anonsu vatandaşları tedirgin etti. Köylüler, anonsu ‘karantina’ olarak algılarken GÜNDEM’e konuşan Çan Belediye Başkanı Bülent Öz ise “Bu bir karantina değil. İki köyde de Corona vakası ve KOAH gibi solunum yetmezliği yaşayan hastalar görülünce camiilerden halka ‘sokağa çıkmamaları’ yönünde anons geçildi. Şu an iki köyde de resmi bir karantina kararı yok” ifadelerini kullandı.

Öte yandan köylüler ise duruma tepkili… Görülen vaka sayısı git gide artarken yetkililerin halen ‘sokağa çıkma yasağı’ yönünde bir karar almaması iki köyün vatandaşlarını da tedirgin ediyor. Halk, virüse karşı önlemin camiilerden yapılacak tavsiye anonslarıyla değil, yetkililer tarafından alınacak resmi karantina kararıyla mümkün olacağını düşünüyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum