Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

YANGIN MAĞDURU ARICILARA KOVAN VERİLDİ

İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ ve Arıcılar Birliği Başkanı Cahit İleri’nin katılımıyla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen törenle toplam 170 adet kovan Gelibolu ilçesine bağlı Ilgardere’de çıkan orman yangınında kovanlarını kaybeden iki aileye verildi.

30 Nisan 2021 - 11:06
Hem İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ hem Arıcılar Birliği Başkanı Cahit İleri arıcılar için sigorta yaptırmanın önemini vurgulayarak birer konuşma yaptı.
Birlik Başkanı Cahit İleri; “Bugün küçük ama anlamlı bir program için burada toplandık. Biliyorsunuz geçen yıl Gelibolu’da büyük bir orman yangını oldu. Yangında birçok ormanımız telef olduğu gibi yangınla beraber ormandaki birçok kovanımız da arılarımızla birlikte yandı. Dolayısıyla ekmeğini arıdan sağlayan vatandaşlarımız da mağdur oldular.” dedi.
Firmalar, ustalar ve il müdürlüğün el birliği ile kovanların sağlandığını belirten İleri sözlerine şu şekilde devam etti; “ Millet olarak bizi biz yapan değerlerden bir tanesini yaşıyoruz. Düşenin, yardıma ihtiyacı olanın yanında olmak bizim asli görevlerimizden bir tanesi. Mağduriyetin önüne bu şekilde geçmek bizleri mutlu ediyor.” dedi.
İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ; “Biz Çanakkale’de arıcılığın bitkisel üretim, hayvansal üretim, su ürünleri sektörlerinde olduğu gibi en iyi seviyelere en üst seviyelere ulaşmasını arzuluyoruz. Biliyorsunuz biz Çanakkale olarak Türkiye’de özellikle bitkisel üretimde söz sahibi olan bir iliz. Ciddi anlamda bir üretimimiz var ve katma değerli ürünler üretiyoruz. Arıcılığımızı da bu paralelde geliştirmek, yeterli bal ve arı ürünleri üretimini sağlamak için Birliğimizle birlikte önemli projeler yaptık şimdiye kadar. Bu Projelerin hepsi de başarıya ulaştı. İnşallah bundan sonra da bu projeleri devam ettireceğiz.
İlimizde yaklaşık 1500 aile arıcılık işi ile uğraşıyor. Geçimini arıcılıktan sağlıyor. Yıllık bal üretimimiz de 1700-2000 ton arasında. İlimizde 84 bin adet arı kovanı bulunuyor. Bizim ilimiz açısından nicel olarak çok yüksek rakamlara ulaşmamız çok büyük önem arz etmiyor. Bizim amacımız ürettiğimiz balı kaliteli üretmek en üst seviyedeki bal ürünlerini üretmek. Zaten Birliğimizin Arı Burnu markası var bu markamızı Türkiye’de ve dünyada tanınır hale getirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum