Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"VARSA YÜREĞİNİZ SANDIKTA KARŞIMA ÇIKIN"

Çanakkale’de geçtiğimiz günlerde HDP’lilerin Kepezspor’un halı sahasında bir turnuva düzenlediği, bölücü terör örgütünün bayrağının açıldığı ve halkı tahrik ettiği iddia edilmişti. İddialar üzerine Kepezspor yönetiminden iki kişi istifa etti. Yönetimde bulunan kişilerin sahayı kiralamak istemediği ve Kepez Belediyesi’nin sahayı kiraladığı söylentileri sosyal medyayı çalkaladı. Konu üzerine, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan basın açıklaması gerçekleştirdi.

16 Ağustos 2022 - 12:45
Başkan Birol Arslan, Gerçekleşen turnuvadan haberleri olmadığını söyledi. Ardından, orada Kepezspor’da top oynayan lisanslı futbolcular olduğunu belirten, Başkan Arslan,” Bölücü terör örgütü PKK’nın orada sloganlar attığını iddia ediyorlar. O gün Diyarbakır milletvekili geliyor. Emniyet milletvekili geliyor diye gerekli önlemleri alıyor. Ne bir slogan ne bir açıklama ne bir pankart hiçbir şey yok. Hatta emniyet mensupları ile sporcular arasında şakalaşmalar oluyor. Bu kentte hep beraber kardeşçe dostça yaşıyoruz” dedi.
“ÇANAKKALE’DE BÖLÜCÜLÜK YAPARAK VE İNSANLARI TAHRİK EDİYORLAR”
Arslan açıklamasının devamında,” Yönetim kurulumuzun önüne geçmek istemedim. Bugün geldiğimiz noktada Birol Arslan’ı asılsız haber yaparak yenebileceklerini zannediyorlar. Çanakkale’de bölücülük yaparak ve insanları tahrik ediyorlar. Branda astılar, yok bayrak süslediler. Orada Kepezspor halı sahasının açılışında yeşil kırmızı üçgen bayraklar vardı. O bayraklar hala orada duruyor. Bilmeyen insanlara bunu söyleyerek onları tahrik ediyorlar. Bölücü terör örgütü PKK’nın orada sloganlar attığını iddia ediyorlar. O gün Diyarbakır milletvekili geliyor. Emniyet milletvekili geliyor diye gerekli önlemleri alıyor.

“NE BİR SLOGAN NE BİR PANKART HİÇBİR ŞEY YOK”
Ne bir slogan ne bir açıklama ne bir pankart hiçbir şey yok. Hatta emniyet mensupları ile sporcular arasında şakalaşmalar oluyor. Bu kentte hep beraber kardeşçe dostça yaşıyoruz. Muharrem ayındayız aşure tam 41 farklı malzemeden yapılır. Hepsi bir araya geldiği zaman inanılmaz bir lezzet ortaya çıkıyor.
“EMNİYET MENSUPLARI VE VALİLİK GELİP GEREKLİ MÜDAHALEYİ YAPAR”
Bu ülke bir aşure gibi, doğusuyla, batısıyla etnik kimliğiyle, diliyle, mezhebiyle biz burada bu insanları asla dışlamıyoruz. HDP’li bir arkadaş berbere bir bakkala gidince sen HDP’lisin alışveriş yapamazsın diyor mu? Bir HDP’li halı sahaya gidip halı sahanın ücretini ödeyerek neden top oynayamasın? Turnuva yapılacaksa veya bölücü örgüt sloganı atılıyorsa, toplumu tahrik ediyorsa emniyet mensupları ve valilik gelip gerekli müdahaleyi yapar. Barışı bozmak isteyen insanlar var. Onları kışkırtarak bizleri birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. Bu ülke, Çanakkale ve Kepez bu oyuna gelmez.
“HDP’Lİ BİRİNİN ÇANAKKALE’DE TOP OYNAMASI ASLA BİR PROBLEM DEĞİLDİR”
HDP’li birinin Çanakkale’de top oynaması asla bir problem değildir. Maç oynamak herkesin hakkıdır. Turnuva ise Valilik izin verirse, emniyet izin verirse turnuva yapılabilir. Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ücretini ödediği sürece o sahada top oynayabilir. O çocuklar bizim çocuklarımız, bizleri bölmeyin. Kepezspor ’da lisanslı olan sporcularımız. Sen HDP’lisin Kepezspor’da top oynayamazsın diyemeyiz. Kimsenin kimseden bir endişesi yok .

“BAKIN YAPMAYIN BU ÜLKEYİ BÖLMEYİN”
CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural,” Ben burada siyasi bir konuşma yapmak istemiyorum. Meyve veren ağaç taşlanır. Kepez Belediye’miz meyve veren bir ağaç ve taşlayanların kim olduğuna iyi bakmamız lazım. Sosyal demokrat belediyelerimizin yaptıkları çalışmalar bizim iktidara giden yollarımızın önemli taşlarıdır. Çanakkale’de eriyen bir AK Parti var. Bu olayı örgütümüz olarak yakından takip ediyoruz. Takibimizden çıkan sonuca göre, İlçe başkanı ve il başkanı devreye girdi. Bakın yapmayın bu ülkeyi bölmeyin. Kamuoyunu ve insanlarımızı kutuplaştırarak lütfen bunu yapmayın.
“TURNUVA ADI ALTINDA YAPILAN BİR ŞEY DEĞİL, MAÇ YAPMAK ADINA KİRALADILAR”
Halı sahada çalışanı,” Halı sahada küfür dahi olmadı. Paralarınız her zaman ki gibi her vatandaş gibi ödediler ve çıktılar gittiler. Burada ilk açıldığı günden itibaren aboneliği olan ve sürekli olarak oynayan insanlardır. Turnuva adı altında yapılan bir şey değil, maç yapmak adına kiraladılar. Ben parasını veren ve burayı kiralamak isteyen her vatandaşa bu halı sahayı kiralamak zorundayım yoksa ekmeğimden olabilirim” dedi.
Gerçekleşen basın açıklamasına CHP Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, CHP  Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural, CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte, Halı saha çalışanları ve Kepezspor yönetim  kurulu katıldı.

Haber: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum