Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

VALİ AKTAŞ, AYVACIK İLÇESİNİ ZİYARET ETTİ

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Ayvacık ilçesine giden Vali İlhami AKTAŞ, Ayvacık Kaymakamlığını ziyaret ederek kaymakamlık tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

VALİ AKTAŞ, AYVACIK İLÇESİNİ ZİYARET ETTİ
19 Eylül 2020 - 10:30
Ayvacık Kaymakamı Cevat Çelik tarafından karşılanan Vali İlhami AKTAŞ, daha sonra kaymakamlık hizmet birimlerini inceleyerek kaymakamlık personeline çalışmalarında başarılar diledi.
Ziyarette Ayvacık Kaymakamı Cevat Çelik, Vali İlhami AKTAŞ’a ilçenin genel durumu, potansiyeli, yapılan çalışmalarla ilçede devam eden ve planlanan yatırımlar hakkında bilgi verdi.
Ayvacık Kaymakamlığı inceleme ziyaretinin ardından Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Fehmi Arıkan ile bir araya gelen Vali İlhami AKTAŞ, Esnaf ve Sanatkarlar Odasının çalışmaları hakkında bilgi alarak oda başkanına ve üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.
Ayvacık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı ziyaretinin ardından Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanlığına geçen Vali İlhami AKTAŞ,  burada Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Alaattin Yıldız ile bir süre görüşüp sohbet ederek kooperatifin faaliyet ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Ayvacık ilçesi ziyaretleri kapsamında Vali İlhami AKTAŞ, projesi hazır olan Yeni Hükümet Konağı inşaat alanında incelemelerde bulundu. Vali İlhami AKTAŞ, 4.515,14 metrekarelik alana inşa edilecek olan Yeni Hükümet Konağı projesi hakkında Ayvacık Kaymakamı Cevat Çelik’ten bilgi aldı.
Ardından Vali İlhami AKTAŞ, Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı’na geçerek incelemelerde bulundu.
Vali İlhami AKTAŞ, burada İlçe Jandarma Komutanı Eren Aslantaş ile bir süre görüşerek sohbet edip yapılan çalışmalar ve faaliyetlerle ilgili bilgi aldı.
Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı inceleme ziyaretlerinin ardından Vali İlhami AKTAŞ, Ayvacık İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret etti.
Vali İlhami AKTAŞ, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Koç ile bir süre görüşerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ziyaretlerinin ardından Vali İlhami AKTAŞ, Ayvacık Adliyesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Vali İlhami AKTAŞ, Cumhuriyet Savcısı Yusuf Söner ile bir süre görüşerek sohbet etti.
Cumhuriyet Savcısı Yusuf Söner, adliyenin fiziki durumu ve işleyişi hakkında Vali İlhami AKTAŞ’a bilgi verdi.
Yapılan bilgilendirmenin ardından Ayvacık Adliyesi’nin hizmet birimlerinde incelemelerde bulunan Vali İlhami AKTAŞ, adliye personeline çalışmalarında başarılar dileyerek teşekkür etti.
Cumhuriyet Savcısı Yusuf Söner, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Vali İlhami AKTAŞ’a teşekkür etti.
Vali İlhami AKTAŞ, Ayvacık İlçesi ziyaretleri kapsamında Ayvacık Muhtarlar Derneğini ziyaret etti.
Ayvacık Muhtarlar Derneği Başkanı Gürcan İçcan ve muhtarlar tarafından karşılanan Vali İlhami AKTAŞ, muhtarlarla bir süre görüşerek sohbet etti.
Muhtarların sorun ve taleplerini dinleyen Vali İlhami AKTAŞ, vatandaşın birebir hizmet aldığı köy ve mahalle muhtarlıklarının iş ve işlemlerinin önemine değindi.
Ayvacık Muhtarlar Derneği Başkanı Gürcan İçcan ve muhtarlar, Vali İlhami AKTAŞ’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür ettiler.
Buradan Ayvacık Belediyesini ziyaret ederek incelemelerde bulunan Vali İlhami AKTAŞ, Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram ile bir süre görüşerek sohbet etti.
Ziyarette Vali İlhami AKTAŞ, Ayvacık Belediyesinin yürüttüğü çalışmalarla ilgili Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram’dan bilgi aldı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, Vali İlhami AKTAŞ’a teşekkür etti.
Ardından Vali İlhami AKTAŞ, kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra ortak kullanım alanlarından olan Ayvacık pazar yerinde alınması gereken Koronavirüs tedbirlerini yerinde denetledi.
Vali İlhami AKTAŞ, pazar yerinde Koronavirüs ile mücadele kapsamında belirlenen kurallara uyulup uyulmadığı ve uygulanan Koronavirüs tedbirleri hakkında Ayvacık Kaymakamı Cevat Çelik’ten bilgi aldı.
Yapılan bilgilendirmenin ardından Vali İlhami AKTAŞ, pazar esnafıyla bir süre görüşüp sohbet ederek bereketli kazançlar temennisinde bulundu.
Pazar yerinde Koronavirüs tedbirlerinin denetlenmesinin ardından Vali İlhami AKTAŞ, Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Mutlu Yaşar ile bir araya geldi.
Ziyarette Ayvacık’ta tarımla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali İlhami AKTAŞ, başkan Mutlu Yaşar ve yönetim kurulu üyelerine çalışmalarında başarılar dileyerek bol hasatlar ve bereketli kazançlar temennisinde bulundu.
 Ayvacık Ziraat Odası ziyaretlerinin ardından Vali İlhami AKTAŞ, Ayvacık İlçe Sağlık Müdürlüğünü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Ayvacık İlçe Sağlık Müdür V. Ozan Altaç ile bir süre görüşüp sohbet ederek Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek için alınan tedbirler ile Ayvacık ilçesinde sağlık alanında yürütülen çalışmalar, yeni yatırımlar ve sağlık tesisleri hakkında bilgi aldı.
Yapılan bilgilendirmenin ardından kurum hizmet binasında incelemelerde bulunan Vali İlhami AKTAŞ, hizmet birimlerini gezerek salgınla mücadelede büyük bir özveriyle çalışan tüm sağlık personeline çalışmalarında başarılar diledi.
Vali İlhami AKTAŞ, Ayvacık ilçesi ziyaretleri kapsamında 1992 yılında Bingöl ilinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yolda pusuya düşürülerek gazi olan Jandarma Komando Onbaşı Nadir Karakaçan’ı ziyaret etti.
Gazi Nadir Karakaçan’ı evinde ziyaret eden Vali İlhami AKTAŞ, Gazi Nadir Karakaçan ile bir süre görüşerek sohbet etti.
Gazi Nadir Karakaçan’a ve ailesine sağlıklı uzun ömürler temennisinde bulunan Vali İlhami AKTAŞ, teşekkür ve şükran duygularını ifade etti.
Gazi Nadir Karakaçan, Vali İlhami AKTAŞ’ın ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.
Ardından Vali İlhami AKTAŞ, 1993 yılında Hakkari Şemdinli’de şehit düşen Jandarma Er Bedrettin Şahin’in ailesini ziyaret etti.
Ziyarette Vali İlhami AKTAŞ, Şehit Jandarma Er Bedrettin Şahin’in annesi Kadriye Şahin ile bir süre görüşüp Şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anarak, Şehit Ailesine minnet duygularını iletti.
Gazi ve Şehit aileleri ziyaretlerinin ardından Vali İlhami AKTAŞ, Ayvacık Geri Gönderme Merkezinde incelemelerde bulundu.
Vali İlhami AKTAŞ, Ayvacık Geri Gönderme Merkezi Müdürü Mesut Aslanboğa’dan bilgi aldı.
İdari gözetim altında tutulan yabancıların barınma, sağlık, yeme, içme gibi temel insani ihtiyaçlarının karşılandığı bilgisini veren Ayvacık Geri Gönderme Merkezi Müdürü Mesut Aslanboğa, yapılan işlemlerle ilgili Vali İlhami AKTAŞ’a bilgi verdi.
Sonrasında Vali İlhami AKTAŞ Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi, Ayvacık, Ezine, Bayramiç, Bozcaada, Geyikli ve Küçükkuyu Belediyeleri ile oluşan Troas Bölgesi Katı Atık Yönetim Birliği’nin Katı Atık Yönetim Projesi kapsamında “Katı Atık Bertaraf Tesisi” inşaatında incelemelerde bulundu.
Ayvacık ilçesi, Bilaller Köyü içerisinde yer alan Katı Atık Bertaraf Tesisi inşaatı hakkında Vali İlhami AKTAŞ’a Ayvacık Kaymakamı Cevat Çelik tarafından 1.104.838 m³ projelendirilmiş depolama hacimli su sızdırmaz izolasyonlu düzenli depolama alanı, mekanik ayrıştırma tesisi, yangın söndürme hattı, idari ve diğer yönetim binaları inşaatından oluştuğu bilgisi verildi.
 52.000.000,00 TL proje bedelli Troas Bölgesi Belediyeleri Katı Atık Yönetim Birliği Katı Atık Bertaraf Tesisi tamamlandığında; Ayvacık, Ezine, Bayramiç, Bozcaada, Geyikli ve Küçükkuyu Belediyeleri ile Çanakkale İl Özel İdaresi’nden oluşan Troas Bölgesi Belediyeleri Katı Atık Yönetim Birliği Katı Atık Bertaraf Tesisi projesi ile toplanan katı atıkların çöp suları biyolojik arıtma sistemi ile arıtılacak, katı atıklardan elektrik enerjisi üretilecek, turistik ve tarihi dokuya sahip olan bölgede katı atıklardan kaynaklı çevre kirliliği sorunu yaşanmayacaktır.
Katı Atık Depolama ve Bertaraf Tesisi incelemelerinin ardından Vali İlhami AKTAŞ, Ayvacık Şoförler Odası Başkanı Mehmet Solak ile bir araya geldi.
Ayvacık Şoförler Odası Başkanı Mehmet Solak ile bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami AKTAŞ, şoförler odasının çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
Ardından Küçükkuyu beldesine geçen Vali İlhami AKTAŞ, Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı’nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Ziyarette Vali İlhami AKTAŞ,  yasa dışı göçle mücadele konusunda detaylı bilgi aldı.
Ziyareti sırasında Sahil Güvenlik personeliyle tek tek görüşerek, görüş ve önerilerini dinleyen Vali İlhami AKTAŞ, tüm sahil güvenlik personeline çalışmalarında başarılar diledi.
Vali İlhami AKTAŞ, Küçükkuyu Belediyesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan tarafından karşılanan Vali İlhami AKTAŞ, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan ile bir süre görüşerek Küçükkuyu Belediyesinin yürüttüğü çalışmalar ve projeler ile ilgili bilgi aldı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Vali İlhami AKTAŞ’a teşekkür etti.
Küçükkuyu beldesi ziyaretleri kapsamında Vali İlhami AKTAŞ, Sevgi Evleri’ni ve Huzurevi’ni ziyaret etti.
İlk olarak Sevgi Evleri’ni ziyaret eden Vali İlhami AKTAŞ, Sevgi Evlerinde kalan çocuklar ile yakından ilgilenerek bir süre onlarla sohbet etti.
Vali İlhami AKTAŞ, burada kalan çocuklarımızın devletimizin himayesinde huzurlu bir yaşam sürdüğünü ifade etti.
Ardından Huzurevi’ne geçen Vali İlhami AKTAŞ, Huzurevi sakinleriyle bir araya gelerek bir süre görüşüp sohbet etti.
Huzurevi sakinleri ile yakından ilgilenerek istek ve taleplerini dinleyen Vali İlhami AKTAŞ, kıymetli büyüklerimize uzun ve sağlıklı ömür geçirmeleri temennisinde bulundu.
Sonrasında Vali İlhami AKTAŞ, Küçükkuyu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifini ziyaret etti.
TARİŞ Kooperatifi Başkanı Zahit Mert ile bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami AKTAŞ, kooperatifin çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Küçükkuyu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi ziyaretlerinin sonrasında Vali İlhami AKTAŞ, Nusratlı Köyü’nde Nusratlı Köyü Muhtarı Metin Tunca ve civar köy muhtarları ile bir araya geldi.
Nusratlı Köyü Muhtarı Metin Tunca, Adatepe Köyü Muhtarı Erhan Kabakçıoğlu, Yeşilyurt Köyü Muhtarı Suat Can ve Küçükçetmi Köyü Muhtarı Nail Türkşen ile bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami AKTAŞ, istek, talep ve sorunları dinledi.
Nusratlı Köyü ve civar köy muhtarları Vali İlhami AKTAŞ’ı aralarında görmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettiler.
Vali İlhami AKTAŞ, Ayvacık ilçesi ve Küçükkuyu beldesi ziyaretleri kapsamında esnafları da ziyaret etti.
Esnaflar ile bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami AKTAŞ, esnaflara bol bereketleri kazançlar temennisinde bulundu.
Ayrıca Ayvacık’lı ve Küçükkuyu’lu vatandaşlarımızla tek tek selamlaşan ve bir süre sohbet eden Vali İlhami AKTAŞ, vatandaşlarımızın istek, talep ve sorunlarını dinledi.
Ayvacık’lı ve Küçükkuyu’lu vatandaşlarımız Vali İlhami AKTAŞ’ı aralarında görmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettiler.
Vali İlhami AKTAŞ’ın Ayvacık ilçesi ve Küçükkuyu beldesi ziyaretlerine Ayvacık Kaymakamı Cevat Çelik eşlik etti.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum