Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÜRETİCİMİZ KAZANIRSA EKONOMİ CANLANIR

Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan yaptığı yazılı açıklamada tarım üreticilerinin sorunlarına değindi.

ÜRETİCİMİZ KAZANIRSA EKONOMİ CANLANIR
31 Ocak 2020 - 11:40

Pehlivan ayrıca Bayramiç’teki banka müdürlerinin de mesai saatinde direk evlerine gittiklerini iddia ederek, banka müdürlerinin ilçelerdeki üreticinin sorunlarını bilmediklerini belirterek; “Üreticinin manevi sorununu bilmiyorlar” dedi.

Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Çiftçi köylü olmaz ise şehirler de şehirde kasabada hayat durur. Çiftçimizin ürettiği ürünü tüccarlar değerinde almalıdır. Üreticimiz Kazanırsa ekonomi canlanır. Üretici çarşıda pazarda harcama yapar. Şayet üretici kazanmaz ise yalnızca zaruri ihtiyaçlarını karşılar. Bu da ekonomiyi sekteye uğratır. Tüccarlar bu gün için kazanmış gözükür ancak uzun vade de kaybederler. Çünkü üretici sahadan çekilir. Tavsiyem üreticiden mal alanlar biraz kar etmesinler. Örnek verecek olursak meyve üreticisi bankaların açmadığı krediyi hal esnafına ve tüccarlara açıyor. Onlar ise üreticiye zarar ettik politikaları ile eziyorlar. Bir an önce aklını başına toplamaları gerekir. Üretici olmaz ise teminatsız kefilsiniz bankalardan kredi kullanamazsınız. Üreticiyi ezmeyin ürünün piyasa değerini verin. Zaten girdi maliyetinden dolayı üretici eziliyor. Bir de sizler üzmeyin. Kredi faizlerin düşmesinden dolayı özel bankalarından faiz politikalarını gözden geçirmelidir. Üreticiye yardımcı olmalıdırlar. Aksi takdirde yüksek faiz yükünün altından üretici kalkamaz.

“ÜRETİCİNİN KALBİNE GÖNLÜNE DOKUNAMIYORLAR”

İlçede görev yapan bankacıların mesai bitiminde Merkez’deki evlerine gittiğini söyleyen Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, bu nedenle banka müdürlerinin ilçedeki üreticinin sorunlarını bilmediklerini söyledi. Pehlivan yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Ayrıca son zamanlarda banka çalışanları ve bazı banka müdürleri akşam oldu mu araçlarına binip Çanakkale Merkezdeki evlerine gidiyorlar. Ama bu ilçe de akşamları ve hafta sonları kalma gereği bile hissetmiyorlar buradan tüm bankaların bölge müdürlerine yetkilerine sesleniyorum. Kim nerede görev yapıyor ise orada yaşamalıdır. Şartı gelmelidir. Çünkü üreticinin kalbine gönlüne dokunamıyorlar. Üreticinin manevi sorununu bilmiyorlar. Akşam saat 18 oldu mu bin araca git evine güzel tamam da bu üreticinin insanların yaşadığı sorunları burada yaşarsanız çok rahat duyar daha duyarlı olursunuz. Her şey rakam değil insanlara dokunmak gerekir. Burada yaşayan insanların sayesinde bankalar işlem yapıyor. Onun için üreticilerin yaptığı organizasyonlara etkinliklere katılın sahada üretici ile olun. Banka da üreticiyi beklemeyin artık üreticiye sahip çıkın tüccarlar gibi ezmeyin kusur aramayın tavsiyem budur. Gönüllere dokunun. Çünkü burada yapılan iş ile maaşınızı alıyorsunuz. Ancak bu ilçe ye ekonomik katkı sağlamıyorsunuz.Bu konuda bu ilçede yaşayarak adım atabilirsiniz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum