Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

URAL MAZBATASINI ALAMADI

CHP’nin yeni il başkanı seçilen Metin Ümit Ural bugün alması beklenen mazbatasını Yüksek Seçim Kurulu’na yapılan itiraz sonucu alamadı.

26 Şubat 2020 - 16:09

CHP’de 23 Şubat Pazar günü İÇDAŞ Kongre Merkezinde yapılan il başkanlığı seçimleri sonrası Güneşhan cephesinden sonuçlara itiraz gelmişti. Ardından dün Yüksek Seçim Kurulu’na yeniden itiraz edildiği öğrenildi.

Mazbatasını almak için adliyeye gelen Metin Ümit Ural yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Dün saat 17.30’da itiraz süreçleri doldu ve yapılan itirazlar sonuçlandı. Dolayısıyla seçim kurulundan bize verilen bilgide ‘Yarın sizi arayacağız, bilgi vereceğiz. Hangi saatte bir araya geleceğimizi söyleyeceğiz’ dediler. Sonra sabah aramamız ile birlikte bugün saat 13.30’da bir araya gelip, eşit oyları alan arkadaşlarımız ile ilgili yönetim kurulu arkadaşlarımız ile ilgili bir kura çekimi yapılacağı. Bu kura çekimi sonrasında da saat 15.00’da basın açıklaması yapabileceğimizi düşünerek biz de konuyu sosyal medyada paylaşmış bulundu. Ardından saat 12.00 sıralarında. Sayın İl Başkanımız İsmet Güneşhan tarafından aranıldım ve devir teslim töreninin bugün mü yarın mı yapalım diye bir soruyla karşılaştım. Kendisine, ‘Sizin istediğiniz tarihte yapabiliriz. Hiç önemli değil, yarın da olur yarından sonra da olur’ dedim. Ardından kendisi ile yarın saat 13.00’da devir teslim törenini yapacağımız konusunda mutabakata v ardık. Kendisi bana, ‘Basın mensuplarının haberlerine biz verelim mi? dedi. ‘Verin’ dedim. Buraya geldiğimizde aldığımız haber var. Süreç devam ediyor. Yüksek Seçim Kuruluna müracaat edilmiş ve seçimin tam kanunsuzluk hükmünden yararlanarak Yüksek Seçim Kurulu tarafından irdelenmesi istenmiş. Görüştüğüm hakim, sürecin uzayabileceğini, gün içinde sonuç alacağını söyledi. Bugün mazbata almamız mümkün görünmüyor. Bu süreç yarına sarkmış durumda”

Ural’ın mazbatasını yarın alması bekleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum