Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

URAL; " GÖREV VE SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ"

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Metin Ümit Vural, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

URAL; " GÖREV VE SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ"
18 Mayıs 2020 - 16:10

CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural yayınladığı mesajda; " Tam 101 yıl önce bugün 19 Mayıs 1919 da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a attığı ilk adım; hem bir kurtuluş mücadelesinin başlangıcı, hem de modern Türkiye Cumhuriyetinin ilanına giden sürecin ilk adımıdır. Ülkenin kurtuluş meşalesini Samsun’dan yakarak başlatanlar, yaktıkları meşaleyi gençlere emanet ederek aydınlık bir geleceği de teminat altına alarak mücadeleyi başlatmışlardır.

Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları, başlattıkları ulusal kurtuluş savaşını zaferle sonuçlandırıp, emperyalizme ve onun yerli işbirlikçisi taşeronlarına dur demişlerdir. Samsun’dan başlattıkları kurtuluş mücadelesini tam bağımsız demokratik bir Cumhuriyetle taçlandırmışlardır. Çağdaş bir devlet kurma ve çağdaş uygarlıklarla bütünleşme yolunda verilen onur mücadelesi,aynı zamanda ezilen bütün dünya halklarının kendilerine örnek alacağı bir mücadele olmuştur.

19 Mayıs, ülkenin emperyalist işgale karşı kurtuluşu için farklı kimlik ve inançtaki halkların birlikte verdiği mücadelenin başlangıcı olması açısından da önemlidir. Mücadele için bir araya gelen halklar,dönemin iktidardaki işbirlikçi ve teslimiyetçi anlayışın aksine, emperyalist işgale karşı büyük bedeller ödeyerek birlikte mücadele etmiş, nihayetinde de işgali sonlandırmışlardır.

AKP iktidarında,Gençlerimize emanet edilen demokratik cumhuriyetten, laik, sosyal hukuk devleti ilkelerinden her geçen gün uzaklaşıldığı ve tek adama dayalı saray rejiminin hakim kılındığı bir gerçektir.Demokrasiyi ve özgürlüğü merkezine alan tutarlı ve planlı bir gençlik politikası geliştirmeyenlerin, her yıl 19 Mayıs’ta çıkıp gençliği yere göğe sığdıramamalarının hiçbir anlamı yoktur. Anti demokratik uygulamalar ile demokrasi ve bağımsızlık gibi değerlerin altını oymaya çalışanlar, 1919 da ülkenin üzerine doğan güneşi karanlığa çevirmek isteyenlerdir.

Bizler, mazlum milletlerin örnek aldığı “Kurtuluş Savaşı “değerleri yerine; gençlerimizin ve ülkemizin geleceğini tehdit eden,laikliğe aykırı, demokratik değerler ve kazanımların yok edildiği, hukuk devleti algısı yerine tek adam ve otoriterliğin hâkim olduğu bir devleti, giderek şiddet ve savaş ortamı sarmalına doğru yol alan bir geleceği çocuklarımıza bırakmak istemiyoruz.

Fikri hür, vicdanı hür,irfanı hür bir gençlik yetiştirmek ideali ile, Cumhuriyetimizin bütün kurum ve kurallarıyla laik, çağdaş, demokratik bir cumhuriyet olabilmesi ve devamı için,değerlerin tamamına gençlerimizle birlikte sahip çıkmaya devam edeceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

Dün olduğu gibi bugünde Cumhuriyet Halk Partisi, emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine karşı bağımsızlığı, özgürlüğü,birliği, kardeşliği, laik cumhuriyeti ve sosyal hukuk devletini savunmaktadır. Cumhuriyetimizin kazanımlarının yok edildiği, bireyin özgürlüklerinin kısıtlandığı, ulusal birlik ve beraberliğimizin tartışılır hale geldiği günümüzde görev ve sorumluluğumuzun bilincindeyiz.

19 Mayıs 1919 da ulusal kurtuluş savaşımızı başlatma kararlılığı ile Samsun’a çıkan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve arkadaşlarını saygı, özlem ve şükranla anıyor, tüm ulusumuzun ve gençliğimizin 19 Mayıs Atatürk ü anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyoruz" ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum