Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

URAL; "EN İYİ YAPTIKLARI İŞ ALGI OPERASYONU"

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ümit Ural, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'a yapılan eleştirilere yanıt vermek amacıyla bir basın açıklaması düzenledi.

10 Mart 2020 - 14:58

CHP Çanakkale İl Başkanlığı'nda yapılan basın açıklamasında konuşan Metin Ural; " Belediye başkanımız Sayın Ülgür GÖKHAN 5 Mart 2020 tarihinde Çanakkale Belediye Meclisinde, hepimizin yüreğini yakan İdlib’te şehit olan 37 askerimizle ilgili yapmış olduğu konuşmada; Yaşanan tüm olumsuzlukların temelinde, AKP’nin uygulamış olduğu yanlış Suriye politikasının olduğunun altını çizmiştir. Güney sınır komşumuz Suriye’nin yangın yerine dönmesinde, ateşe benzin dökenler, milyonlarca insanın gözyaşından sorumlu olanlar, “Yavuz hırsız ev sahibini bastırır” anlayışıyla, en iyi yaptıkları işi, yine algı operasyonunu devreye soktular.

15 günde Şam’da Emevi Camisinde Cuma Namazı kılma hayali kuranları, emperyalizmin devreye soktuğu Büyük Ortadoğu projesinin eş başkanlığına soyunanları, etnisite ve mezhep ayrımcılığı üzerinden yürütülen vekalet savaşlarının tarafı olanları, kanın, gözyaşının, yurtlarını terk etmek zorunda kalan insanların ve yabancı ülke topraklarında bombalar altında savunmasızca yaşamını yitiren vatan evlatlarının sorumlularını aramak yerine, Sayın Ülgür GÖKHAN’a saldırmaları en hafif ifadeyle vicdansızlıktır.

"BU SALDIRILAR EN HAFİF İFADEYLE VİCDANSIZLIKTIR"

Sayın ÜLGÜR Gökhan a yapılan bu saldırı bir ilk değildir. Daha öncede sözleri çarpıtılarak linç edilmeye çalışıldı. 18 Mart törenlerinde konuşturulmayan Belediye Başkanımıza, Çanakkale halkı 31 Mart seçimlerinde % 60 ın üzerinde bir oy oranı ile destek vererek gerekli cevabı vermiştir.

-Sayın Ülgür GÖKHAN a , konuşmasını çarpıtarak saldırmaya çalışanlar;

-Rusya da yapılan görüşmelerde çekilen fotoğrafları incelemelerini ve dış politikada ne durumda olduğumuzu anlamaya çalışmalarını,

-Soçi ve Astana süreçlerinde (Suriye nin toprak bütünlüğü konusunda ) aynı konuda  biri biriyle çelişen açıklamaları yapanları görmelerini, 

-Küresel cinayet uçurumu endeksi listesinde 153 ülke arasında Türkiye nin 130. Sırada olduğunu görmelerini,

-Ülkemizde her gün artan intihar ve kadın cinayetlerinin nedenlerini araştırmalarını,

-Gazetecilere yargı kanalı ile gözdağı verilerek susturulmaya çalışıldığını görmeye ve anlamaya çalışmalarını öneriyoruz.

Emperyalizme karşı tarihimizin en büyük direnişlerinden birinin sergilendiği, Cumhuriyetimizin önsözünün yazıldığı ve şehit kanlarıyla sulanan bu topraklarda Belediye Başkanı olarak görev yapmak Sayın Ülgür GÖKHAN ve partimiz için büyük bir onurdur. Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Yurtta barış dünyada barış” ilkesi ile denge/fren sistemiyle yönetilen dış politikayı ve diplomasiyi rafa kaldıran AKP iktidarı, ülkemizi ve ordumuzu emperyal güçlerin bölgesel hamlelerinin bir aracı haline getirmiş, komşu ülke toprakları ve sınırlarımız radikal dinci ve ayrılıkçı terör örgütlerinin merkezi haline gelmiştir. Bu küresel planların sonuçlarını gencecik fidanlarımız canlarıyla ödemektedir. Bu vicdan azabı ve utançla elleriyle yüzlerini kapatması gerekenler, arsızca Belediye Başkanımıza saldırarak kendi ayıplarını gizlemeye çalışmaktadırlar.

"BAŞKANIMIZA SALDIRARAK KENDİ AYIPLARINI GİZLEMEYE ÇALIŞMAKTADIRLAR"

AKP’nin yandaş medyası ve sosyal medya tetikçileri çok iyi bilmelidir ki; Cumhuriyet Halk partililerin ve Sayın Ülgür GÖKHAN’ın yurtseverliğini hiç kimse sorgulayamaz. Çanakkale halkı, Cumhuriyetin önsözünün yazıldığı bu topraklarda ,sizin bilindik yöntem ve kumpaslarınıza pirim vermez  ve yapılan yeni linç girişiminizde halk nezdinde karşılık bulmayacaktır.

Biz, CHP İl örgütü olarak 12 ilçe başkanımız ve tüm bileşenlerimiz  ile birlikte belediye başkanımız Sayın Ülgür GÖKHAN ın yanında olduğumuzu tüm kamuoyuna ve basınımıza saygılarımızla bildiriyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum