Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÜNİVERSİTELERİN ALAN BAZINDA YETKİNLİK ANALİZİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Üniversitelerin yetkinlik bazlı karşılaştırma raporu yayınlandı. Üniversitelerin teknoloji alt alanları bazında araştırma performanslarının karşılaştırmalı olarak değerlendirilebilmesini sağlayan “Üniversitelerin Alan Bazlı Yetkinlik Analizi”, TÜBİTAK danışma ve grup yürütme kurulu ile araştırma merkez ve enstitülerinden yetkin uzmanlarının değerlendirmeleriyle Üniversitelerin eğitim alanları dikkate alınarak oluşturuldu.

ÜNİVERSİTELERİN ALAN BAZINDA YETKİNLİK ANALİZİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
27 Kasım 2020 - 14:17
Üniversitelerin alan bazında yetkinlik analizi bilgilendirme toplantısı ise zoom bağlantısı üzerinden 192 üniversitenin katılımıyla TÜBİTAK tarafından gerçekleştirildi. 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden’in katıldığı toplantı, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın açılış konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. Hasan Mandal, alan bazlı yetkinliklerin ne anlama geldikleri konusunda bilgiler aktardı.

Açılış konuşmasının ardından üniversitelerin alan bazında yetkinlik analizi metodolojisinin nasıl olduğu, sonuçları ve analizinin yorumlanması konuları hakkında bir bilgilendirme sunumu gerçekleşti.
Toplantı, sonuçlara yönelik değerlendirme ve soru cevap bölümüyle sona erdi. 
Ulusal politikaların, bölgesel planların, kurumsal stratejilerin belirlenmesi gibi çeşitli kritik süreçlerde veriye dayalı karar alma mekanizmalarının desteklenmesine yönelik gerçekleştirilen “Üniversitelerin Alan Bazlı Yetkinlik Analizi” çalışması, bir üniversitenin kendi bünyesinde araştırma faaliyeti yürüttüğü tüm teknoloji alt alanlarından hangilerinde görece daha yetkin olduğunun analiz edilebilmesine imkân tanımaktadır.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin yetkinlik haritasına göre seçilen alanlar arasında üniversitemizde; Su Ürünleri, Gıda İşleme, Uzay Bilimleri, Organik Kimya, Fiziko Kimya, Gıda Güvenliği, Arkeoloji, Bitki Koruma vb. alanlar, yetkinlik haritasında yüksek kalite, yüksek hacim alanında yer bulmuştur.
Tüm üniversitelerin bir karşılaştırması yapıldığında ise yetkinlik haritasının yüksek kalite ve yüksek hacim alanları arasında üniversitemizin Su Ürünleri, Fizikokimya, Teorik Kimya ve Organik Kimya bölümleri ön planda yer almaktadır.
Raporun tamamını görmek için tıklayınız.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum